Trump mégsem akarja elhalasztani az amerikai elnökválasztást

Trump mégsem akarja elhalasztani az amerikai elnökválasztást

Nyitókép: Reuters

Donald Trump amerikai elnök a Twitter-bejegyezésére reagálva kijelentette, mégsem akarja elhalasztani az amerikai elnökválasztást, de nyugtalanítja a levélszavazás megbízhatatlansága.

Trump kijelentése néhány órával azután látott napvilágot, hogy a Twitter-bejegyzésében felvetette a novemberi elnökválasztás elhalasztását a levélszavazásban rejlő visszaélési lehetőségek miatt. A levélszavazásra az aktuális koronavírus-járvány miatt kerülhet sor.

Trump felvetette az amerikai elnökválasztások elhalasztását

„Választást akarok és eredményt, sokkal, de sokkal jobban mint önök”

Hírdetés

– jelentette ki Trump a Fehér Házban, majd hozzátette:

„Nem akarok semmilyen késedelmet. Azt akarom, hogy a választást megtartsuk. Nem akarok három hónapig várni és aztán azzal szembesülni, hogy hiányoznak a szavazócédulák, a választás pedig semmit sem ér”.

Trump egyúttal olyan híreket olvasott fel a médiából, amelyek a levélszavazással járó problémákat elemzik, többek között a szavazólapok kései kézbesítését. Az elnök megjegyezte, hogy ezeknek a problémáknak a megoldása hetekbe, hónapokba, sőt évekbe telhet.

„Meg akarjuk várni, hogy elnapolják a választás időpontját? Nem, de azt sem akarjuk, hogy igazságtalan eredmény szülessen”

– konstatálta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »