Trump megkegyelmezett a hírhedt seriffnek

Donald Trump amerikai elnök megkegyelmezett a volt arizóniai seriffnek, Joe Arpaionak, aki nem teljesítette a rá kiszabott bírósági végzést – írta a BBC hírportál.

Az arizonai Marico megye 85 éves seriffét azért ítélték el még tavaly októberben, mert meghiúsította azt a bírósági végzést, mely fölszólította arra, hogy fejezze be a spanyolajkúak hátrányosan megkülönböztetését.

Hírdetés

Donald Trump egy Phoenix-i gyűlésen jelentette be, hogy megkegyelmez az Amerikai legszigorúbb seriffjeként is emlegetett Arpaionak.

A volt seriff egy Twitter-bejegyzésben köszönte meg Trumpnak a kegyelmet, úgy fogalmazva, hogy “politikai boszorkányüldözés” zajlott ellene, és leszögezte, hogy bár nem szeretne újra seriff lenni, de nem megy sehová.

Arpaio korábban számos vitatott intézkedésével került be a hírekbe. Többek között rózsaszín rabruhát kényszerített az elítéltekre, és biciklimeghajtású tévézést is bevezetett az általa felügyelt büntetés-végrehajtási intézményekben. A bebörtönzötteknek egy transzformátort hajtó szobabiciklin kell tekerniük, ahhoz, hogy a televízió működéséhez szükséges áramot megtermeljék.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »