Trump: hadd védje meg Aszad a kurdokat, és harcoljon a saját földjéért!

Elutasította a szíriai kurdok megvédését Donald Trump amerikai elnök hétfői Twitter-áradatában.

Rövid üzeneteiben azt írta, hogy az Egyesült Államoknak nem kellene szerepet játszania a kurdok megvédelmezésében az Északkelet-Szíriában indított török offenzívával szemben, de Washington üdvözöl bármely államot, amely volt szövetségese segítségére kel.

„Hadd védje meg Szíria és Bassár el-Aszad szíriai elnök a kurdokat, és harcoljon a saját földjéért Törökországgal szemben!” – hangsúlyozta az elnök egyik bejegyzésében. „Részemről rendben, ha valaki segíteni akar Szíriának megvédeni a kurdokat, legyen az Oroszország, Kína vagy Bonaparte Napóleon. Remélem, jól megy majd nekik, mi 7000 mérföldre vagyunk!” – írta egy másik mikroblogos üzenetben.

Hírdetés

Trump újfent hangsúlyozta azt az álláspontját, hogy a migrációs hullám feltartóztatását szolgáló amerikai-mexikói határon építendő falra kellene összpontosítania, nem pedig a kurdokra Szíriában. „Miért harcolnánk Szíriáért és Aszadért; azért, hogy az ellenségeink földjét védjük meg?” – fűzte hozzá Trump.

Donald Trump hétfői Twitter-üzeneteiben azt is állította, hogy az északkelet-szíriai kurd erők szándékosan futni hagyhatják az Iszlám Állam terrorszervezet korábban foglyul ejtett harcosait, hogy így csalogassák vissza az amerikai csapatokat a térségbe.

„A kurdok néhányukat szabadon engedhették, hogy közbeavatkozzunk, de könnyűszerrel elfoghatja őket Törökország vagy azok az európai országok, ahonnan jöttek. Gyorsan kell cselekedniük ehhez. Jönnek a nagy szankciók Törökországgal szemben. Az emberek valóban azt gondolják, hogy háborút kellene vívnunk a NATO-tag Törökországgal? A véget nem érő háborúknak véget kell vetni!” – hangsúlyozta az amerikai elnök a mikroblogján.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »