Trump és stábja is komoly diplomáciai bakit vétett

Trump és stábja is komoly diplomáciai bakit vétett

Közös sajtótájékoztatót tartott kedden Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök Washingtonban. Ahogy arról a világsajtó beszámolt, a felek az egységes Spanyolország mellett foglaltak állást, emellett Venezuela, Észak-Korea és a terrorizmus elleni harc kérdéseiről ejtettek szót.

Arról viszont kevés helyen adtak hírt, hogy Rajoy washingtoni látogatását diplomáciai bakisorozat kísérte végig. A Fehér Ház közzétett egy képet hivatalos Twitter-oldalán, amelyen Rajoyt elnöknek nevezték. Azt hihettük, egyszeri hibáról van szó, de sajnos tévednünk kellett: Trump a sajtótájékoztatón is következetesen elnöközte a spanyol politikust. Az első ember, aki a Fehér Ház honlapján közzétett, hibás című leirat alapján a teremben tisztségének megfelelően nevezte meg Rajoyt, egy újságíró volt. Trump ugyebár éppen őket szereti hazugsággyárosként beállítani.

Hírdetés

http://mno.hu/

Mariano Rajoy 2011 óta Spanyolország miniszterelnöke, elnöki posztot csak a jobboldali Partido Popularban (Néppárt) visel, de valószínűleg Trump nem erre gondolhatott. Az ország államfője jelenleg VI. Fülöp spanyol király. Ő feltehetően nem nézte jó szemmel, hogy az Egyesült Államok – amely a spanyol polgárháborúban a köztársaságiak oldalán állt – hirtelen figyelmen kívül hagyta azt, hogy Spanyolország alkotmányos monarchia.

Úgy fest, a Fehér Ház stábjában az elnökség első kilenc hónapjában bekövetkezett változások nem váltak a szakmai munka előnyére. Senki sem készítette fel megfelelően Donald Trumpot, a Fehér Ház hivatalos Twitterére és honlapjára is tévesen került ki információ, amelyet cikkünk megjelenéséig sem javítottak. Még egy hét sem telt el azóta, hogy Trump egy nem létező afrikai országot, Nambiát dicsérte. Nagy lehet a káosz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017.09.28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »