Trump: Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek megőrzése iránt

Trump: Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek megőrzése iránt

Bohózatnak, illetve boszorkányüldözésnek nevezte a hazájában ellene zajló alkotmányos felmentési eljárást (impeachment) Donald Trump amerikai elnök kedden a davosi Világgazdasági Fórumon. Trump boszorkányüldözésnek nevezte az ellene zajló alkotmányos felmentési eljárást

Trump: Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt

Kép: magyarhirlap.hu/AFP/Fabrice Coffrini

„Ugyanaz a boszorkányüldözés, amely már évek óta folyik, és őszintén szólva ez szégyenletes” – jelentette ki érkezésekor Trump újságírói kérdésre válaszolva.

Későbbi felszólalásában az amerikai elnök országa „látványos” gazdasági teljesítményét méltatta, a dereguláció, az adócsökkentés és az új kereskedelmi megállapodások fontosságát kiemelve. „Az amerikai modell ma példaértékű a világ számára” – közölte.

Hírdetés

Érintette röviden az éghajlatváltozás kérdését is, és hangsúlyozta, hogy „el kell utasítani a pusztulás örök profétáit, és apokaliptikus előrejelzéseiket, ők a múlt őrült jövendőmondóinak örökösei”. „Ez nem a pesszimizmus, hanem az optimizmus ideje. A félelem és a kétely nem jó gondolkodási folyamat” – mondta.

Hozzátette, az Egyesült Államok csatlakozni fog az ezer milliárd fa elültetését célzó globális kezdeményezéshez, amelyet most hirdetnek meg Davosban. „Elkötelezettek vagyunk Isten teremtményeinek, világunk természeti szépségének megőrzése iránt” – fogalmazott az elnök, aki elemzők szerint beszédében egyszer sem mondta ki azt, hogy „klíma” vagy „globális felmelegedés”.

Donald Trump a nap folyamán Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is egyeztetni fog, egyebek mellett egy esetleges jövőbeli kereskedelmi egyezmény kérdéséről. „Remélhetőleg valamit sikerül elérnünk” – mondta.

A négynapos, péntek estig tartó rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy háromezer döntéshozója vesz részt 117 ország képviseletében, köztük több tucat állam- vagy kormányfő.

A találkozó központi témája a környezetvédelem, illetve a klímaváltozás elleni küzdelem.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »