Trump: Eljött az idő

Trump: Eljött az idő

Újjáépítené az Egyesült Államokat Donald Trump. Engedné Nagy-Britannia, hogy a szír elnök újra megmérettesse magát. Nem tárgyal tovább a venezuelai ellenzék a Maduro-kormánnyal.

Eljött az idő az eredmények felmutatására, miután amerikaiak tízmilliói helyezték reménységüket a republikánusokba – mondta Donald Trump Philadelphiában. Az elnök a republikánus törvényhozók philadelphiai tanácskozásán vett részt és mondott mintegy félórás beszédet. A Philadelphia Inquierer beszámolója szerint Trump ismét bejelentette, hogy újratárgyalja az Egyesült Államok érvényben lévő kereskedelmi megállapodásait és a jövőben nem többoldalú, hanem kétoldalú egyezményeket köt majd. Trump bejelentette azt is, hogy újraépíti az Egyesült Államok infrastruktúráját, utakat, hidakat, reptereket hoz majd létre. Az elnök szörnyűnek nevezve az Obamacare néven ismertté vált egészségbiztosítási törvényt, ismét annak teljes visszavonását és új törvény előterjesztését helyezte kilátásba.

Hírdetés

Az Egyesült Királyság elfogadná, hogy Bassár el Aszad szír elnök újra elinduljon az elnökválasztáson. Erről a brit The Guardian ír a Boris Johnson elmozdulást jelez az Egyesült Királyság politikájában Asszád Szíriájával kapcsolatban című cikkében. A brit külügyminiszter szerint Londonnak az orosz katonai beavatkozás és az amerikai elnökválasztás után előállt új helyzetben nyitottnak kell lennie abban a kérdésben, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök mikor távozzon a hatalomból. A brit külügyminiszter kijelentette: Szíriában ma már nincsenek jó választási lehetőségek, a helyzet katasztrofális.

Végleg megszakítja a párbeszédet a caracasi szocialista kormánnyal a Nicolás Maduro venezuelai elnök ellenzékének nagy részét tömörítő Demokratikus Egység Kerekasztala. Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy nem teljesítette a korábbi megállapodásokat. Az El Tiempo nevű kolumbiai lap venezuelai kiadása szerint az ellenzéki pártszövetség békés tüntetésekre szólította fel támogatóit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »