Trump egy "Pokol Bélát", és nem egy Sólyomot nevezett ki legfelsőbb bírónak – élete végéig

Trump egy "Pokol Bélát", és nem egy Sólyomot nevezett ki legfelsőbb bírónak – élete végéig

Tegnap magyar idő szerint hajnali kettőkor Donald Trump elnök a 49 éves Neil M. Gorsuch-ot nevezte ki a legfelsőbb bíróság bírájának („életfogytiglan”, mint ez az USA-ban történik, és ami ellen eddig még nem röfögtek hazai liberálisaink sem) – adja hírül a The New York Times nyomán Lovas István, alább a blogbejegyzés folytatása.

A legjobb egyetemeken végzett Gorsuch (Harvard, Oxford) nem hisz a Stockholm-szindrómás jobboldalunk által államelnöki székbe emelt Sólyom-szerű, egyfajta „láthatatlan” alkotmányban, ami az ilyenfajtáknak mindenfajta csűrés-csavarást, belemagyarázást enged az alkotmány betűje szerinti döntéshozatal helyett.

/Sólyom, aki a magyar Alkotmánybíróság elnökeként tette lehetetlenné a kommunista bűnösök számonkérését, épp tegnap írta alá a budapesti olimpia ellen gyűjtő MoMo-sok népszavazási kezdeményezését./

Trump a legjobb nézettségű tévéidőben, este nyolckor jelentette be kinevezését ezzel:

Hírdetés

„Gorsuch bíró kiváló jogi szakmai képességekkel, briliáns aggyal megáldott ember, aki rendkívül fegyelmezett, és megérdemli a kétpárti támogatást”.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239203&hash=2acff3217e924217&hd=1

Gorsuch kinevezésével konzervatív oldalra billen a bíróság.

A New York Times szerint a demokraták ellenállása a jóváhagyásnál még gondot okozhat.

Gorsuch pontosan olyan bíró, mint az 1986-ban, Ronald Reagan elnök által 1986-ban kinevezett és tavaly elhunyt konzervatív Antonia Scalia.

/Tekintettel az Egyesült Államok súlyára elsősorban a nyugati világban, az amerikai legfelsőbb bíróság konzervatív oldalra billentésének hatalmas, örvendetes hatása lesz./


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »