Trump azzal henceg, hogy így fenyegette Putyint: „a kib*szott Moszkva központjára fogok csapást mérni”

Trump azzal henceg, hogy így fenyegette Putyint: „a kib*szott Moszkva központjára fogok csapást mérni”

Donald Trump volt amerikai elnök és a Republikánus Párt jelöltje arra figyelmeztette az orosz elnököt, hogy csapást mér Moszkva központjára, ha úgy dönt, hogy megszállja Ukrajnát. Ezt maga Trump jelentette ki a The Wall Street Journalnak adott interjújában. A republikánus nem pontosította, hogy pontosan mikor zajlott ez a beszélgetés, de a tartalmát elárulta – szemlézte az Unian ukrán hírügynökség.

Azt mondtam Putyinnak: »Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem. Vlagyimir, ha elmész Ukrajnába, akkor olyan kemény csapást mérek rád, hogy el sem hiszed. A kib*szott Moszkva központjára fogok csapást mérni« – emlékezett vissza Trump.

Hírdetés

A hírügynökség azt is megemlíti, hogy Trump többször kijelentette, hogy Oroszország soha nem kezdett volna háborúba Ukrajnával, ha még mindig ő lenne az elnök, és azt is állította, hogy nagyon jól kijön Vlagyimir Putyinnal.

Trump nyilvánosan Volodimir Zelenszkij elnököt tette a kirobbanó háború felelősévé, és így tett egy észak-karolinai kampányrendezvényen is, amikor azt mondta: „továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni”.

Ezenkívül Trump azt állította, hogy Putyin figyelmeztette őt arra, hogy Ukrajnával szemben háborút indít, ő azonban állítólag már akkor is megjegyezte, hogy ezt nem engedné meg.

(WSJ – Unian – Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »