Trump „azt hiszi, tudja”, kik voltak a 9/11 mögött

Trump „azt hiszi, tudja”, kik voltak a 9/11 mögött

Donald Trump amerikai elnök rejtélyesen közölte, hogy tudja, ki felelős a 9/11-es támadásokért, de egyenlőre nem nevezné meg az érintetteket.

A hétvégén az ABC televízió politikai rovatának főszerkesztőjével George Stephanopoulos-szal a Fehér Ház Rózsa kertjében beszélgetett az amerikai elnök a 2003-as iraki invázió témájáról, utalva a mai napig homályos és hírhedt 9/11 néven elhíresült terrorista támadásokra, amelyek 2001-ben New Yorkban és Washingtonban 3000 embert öltek meg.

Egyébként nem Irak támadta meg a Világkereskedelmi Központot – mondta az elnök. Nem Irak volt. Más emberek voltak. És azt hiszem, tudom, hogy kik is ők.

És te is – tette hozzá Stephanopoulosra nézve.

Hírdetés

Nem világos, hogy miről beszélt Trump, de a szaúdi -születésű Osama bin Laden és Al-Kaida terrorista hálózatát széles körben a támadások mögött állóknak tekintik – bár a bin Laden maga is megtagadta a halála előtt több alkalommal a 2001-es támadásban való részvételt.

A Bush-kormányzat 2003 márciusában, az iraki invázió előtt hivatkozott a 9/11-es támadásokra, majd meg is indította azt.

Trump elnök tovább bírálta az amerikai részvételt a Közel-Keleten, amelyet „a hazánk történelmének legrosszabb döntésének” nevezett, amely trillió dolláros összegbe került.

2001 szeptember 11-én kereskedelmi és utasszállító repülőgép repültek neki a Pentagonnak, illetve a Világkereskedelmi Központ tornyainak. A negyedik repülőgép, amelyről azt állították, hogy a Fehér Házat vagy a Capitoliumot vette célba, egy Pennsylvania-i mezőben lezuhant, írja © Reuters / Jeff Christensen.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »