Trump az őt bíráló Meryl Streepről: Ő egy…

Trump az őt bíráló Meryl Streepről: Ő egy…

Nem állja a kritikát Donald Trump – durván visszaszólt Meryl Streepnek. A Golden Globe-gálán életműdíjjal kitüntetett színész azért bírálta a politikust, mert a választási kampányban kigúnyolt egy fogyatékkal élő újságírót.

A megválasztott amerikai elnök 2015 novemberében, egy kampányrendezvényen gúnyolta ki a liberális The New York Times fogyatékossággal élő újságíróját. Erre emlékeztetett a Golden Globe-díjkiosztón életműdíjat átvevő Meryl Streep, aki a Trumphoz kapcsolódó történettel illusztrálta érzelmeit, és arra kért mindenkit, hogy ünnepeljék és védjék meg a másságot.

„A közönséget, melynek az előadás szólt, megnevettette, kimutatták a foguk fehérjét. Ez volt az a pillanat, amikor az az ember, aki országunk leginkább tiszteletre méltó székének elfoglalására készül, kigúnyolt egy fogyatékossággal élő újságírót, aki alatta állt rangban, erőben és abbéli képességében is, hogy visszavágjon. Összetörte a szívemet a jelenet, és a mai napig nem tudom elfelejteni, ugyanis nem filmen láttam, ez a valóságban történt. A megalázás pedig, ha nagy hatalmú embertől származik, és nyilvánosan történik, beszűrődik a mindennapi életbe, mert szinte engedélyt ad másoknak arra, hogy ők is így viselkedjenek. A tiszteletlenség tiszteletlenséget szül, az erőszak erőszakra ösztönöz. Amikor a hatalmasságok pozíciójukat mások bántalmazására használják, akkor mindannyian veszítünk” – fogalmazott Meryl Streep.

Hírdetés

A beszéd után az amerikai napilap felhívta Donald Trumpot, aki egy rövid telefoninterjúban Hillary-rajongónak nevezte a színművészt, és közölte, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a szerinte liberálisnak nevezett filmes társaság bírálta őt.

A republikánus milliárdos később Twitter-üzenetben folytatta, azt írta, hogy szerinte Meryl Streep a leginkább túlértékelt női színész Hollywoodban, aki nem ismeri őt, de megtámadta a Golden Globe-on. „Ő egy…” hagyta nyitva végül a mondatot Donald Trump.

Meryl Streep, one of the most over-rated actresses in Hollywood, doesn’t know me but attacked last night at the Golden Globes. She is a….. — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 9, 2017


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »