„Trump az amerikai hidrának pusztán egy másik feje”

„Trump az amerikai hidrának pusztán egy másik feje”

SPUTNIK NEWS

Finian Cunningham véleménycikkének végén áll ott, mint szokásos, a Sputnik szerkesztőségének távolságot tartó mondta: „Az ezen cikkben kifejezett vélemények kizárólag a szerző és azok nem tükrözik szükségszerűen a Sputnik hivatalos állásfoglalását.”

/Akinek nincs kedve nagyon lehangoló cikket olvasni ma, ugorjon./

Összefoglaló:

Trump elnök alatt az amerikai militarizmus olyan magasra emeli csúnya fejét, mint eddig soha. Az amerikai légicsapások mészárolnak le civileket Irakban és Szíriában olyan vérszomjúsággal, ami még a legkérgesebb szívű megfigyelőket is meglepi.

A cikk kezdete:

Amerikai tábornokok és Trump Pentagon-főnöke, James Mattis szintén több amerikai tűzerő bevetését sürgetik Jemenben annak ellenére, hogy az arab régió legszegényebb országát a két éve tartó washingtoni támogatású szaúdi agresszió már letarolta.

Ezt Washington azzal indokolja, hogy Iránnak a térségben történő „beavatkozását” akarják visszaszorítani. „Ami bolygónk legnagyobb pusztító beavatkozó hatalmától egy kicsit sok.”

Amerika a Dél-kínai tengeren is csörteti kardját és Észak-Korea ellen is agresszív lépéseket tett.

És persze ne feledjük Oroszországot, amellyel Trump egyedüliként oly békülékeny hangot ütött meg korábban.

Trump évente 54 milliárd dollárral akarja növelni a hadikiadásokat, ami 10 százalékos növelést jelent. Holott már most is egy gigantikus, 600 milliárd dolláros éves hadikiadásról beszélünk.

Hírdetés

Washington fellazítja fegyverexport korlátait Szaúd-Arábia és egyéb környékbeli diktatúrák irányába.

De várjunk csak egy pillanatra! Nem Trump volt, aki új kezdést ígért, amikor az elnökségért jelentkezett? Nem ő volt, aki demokrata riválisait, Hillary Clintont és Barack Obamát kárhoztatta katasztrofális tengeren túli háborúik miatt?

Még csak ötven napot töltött Trump a Fehér Házban, de „az már kegyetlenül nyilvánvaló, hogy az amerikai választókat ez a sarlatán átverte. Az amerikai militarizmus, halál és pusztítás új, véres fázisba lépett.”

Holott ő „a nép emberének” reklámozta magát.

„Groteszk militarizmus az, ahogyan az amerikai hidra működik. Az amerikai kapitalizmus szerves és túlméretezett része. A militarizmus nélkül az amerikai gazdaság elsorvadni és meghalna. Háborúk és pusztítás nélkül az amerikai militarizmus is elsorvadna.”

„Groteszk militarizmus az, ahogyan az amerikai hidra működik. Az amerikai kapitalizmus szerves és túlméretezett része. A militarizmus nélkül az amerikai gazdaság elsorvadni és meghalna. Háborúk és pusztítás nélkül az amerikai militarizmus is elsorvadna.”

„Sok jel mutat arra, hogy Trump elnöksége militaristább bármely azt megelőzőnél. És önjáró természete miatt ez az elnök akár az összes közül a legveszélyesebb is lehet.”

A szerző ezután leírja, hogy az Egyesült Államokban a szűnni nem akaró politikai és médiakampány Oroszország ellen annak különféle állítólagos tettei miatt fokozatosan megöli a két atomnagyhatalom közötti viszony normalizálása minden esélyét.

A zavaró következtetés az, hogy az amerikai hatalom javíthatatlan. Ez a militarizmus által hajtott kapitalizmus logikája.

A világon nincs még egy ország, amely a II. világháború óta ily  rutinszerűen sértette volna meg a nemzetközi jogot és ilyen barbár módon.

Trump szavai üreseknek bizonyultak. Valójában az amerikai hidra újabb feje.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »