Trump: a fal is megépül, és deportálás is lesz

Trump: a fal is megépül, és deportálás is lesz

Két-hárommillió bűnügyi nyilvántartásban lévő illegális bevándorló bebörtönzésével vagy deportálásával kezdené első munkanapját Donald Trump, mondta a republikánus politikus a CBS-nek adott interjújában. Megerősítette: megépíti a falat a mexikói határra, ám helyenként elég lesz a kerítés is.

„A tervünk, hogy a bűnügyi nyilvántartásban szereplő embereket, köztük bandatagokat, kábítószer-kereskedőket, akik körülbelül kétmillióan, inkább hárommillióan vannak, deportáljuk vagy bebörtönözzük” – fogalmazott a megválasztását követő első tévéinterjúban Donald Trump leendő amerikai elnök.

A CBS News 60 minutes című műsorának adott interjújában a republikánus politikus azt mondta: amint a határokon ismét helyreáll a rend, döntést fog hozni azoknak a sorsáról is, akik érvényes dokumentumok nélkül tartózkodnak az Egyesült Államok területén. Becslések szerint körülbelül 11 millió ilyen ember él az USA-ban, teszi hozzá a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német lap számításai szerint Obama alatt, 2009 és 2015 között összesen 2,5 millió embert toloncoltak ki.

Hírdetés

„Igen” – válaszolt Trump a műsorvezető kérdésére, miszerint tényleg megépíti-e a falat Mexikó határára. Mint elmondta, ingatlanügyekben jártas emberként igencsak otthon van az építkezések témájában. Lesznek helyek, ahol egy kerítés is megteszi a határon.

A CBS tévécsatorna egyelőre csak részleteket közölt az interjúból (videó itt).

(Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »