Trudeau-t és családját el kellett költöztetni holmi marginális kisebbség tüntetése miatt

Trudeau-t és családját el kellett költöztetni holmi marginális kisebbség tüntetése miatt

A világon nincs olyan sajtó és hírügynökség, amelyik ne a kanadai eseményekkel foglalkozna, egy kivételt leszámítva, ez pedig a magyarországi fősodratú média. A szerkesztőségek napok óta következetesen elhallgatják a kényszeroltás elleni tiltakozási hullámot – írja az Erdély.ma.

Pedig még Guinness-rekordot is sikerült felállítania a demonstrálóknak (nem valószínű, hogy hitelesítik, nincs ilyen cél a szervezők részéről, és személyautók is keveredtek szép számmal a konvojba – a szerk.), ugyanis 50.000 kamionos tüntetésre még sohasem került sor. Ennyi sofőr indult el a főváros felé azért, hogy tiltakozzon a kényszeroltás és a lezárások ellen. Ez minden idők legnagyobb tüntetése a kovid-diktatúra ellen. (Az 50 ezer a szervezők korábbi becslése, ugyanúgy "számháborús" fenntartással kezelendő, mint Trudeau bagatellizálása vagy a közösségi médiában megjelent fanasztikus 250 ezres szám. Az egyiptomi világrekord 480 kamionból álló konvojt takar, ha annál a szervezők szerint is "csak" nem egészen 10-15-szer hosszabb személyautókkal együtt, nehezen jön ki az 50 ezer, ha nem minden létező sávot állnak el. A szervezők ugyanis 70 km körül becsülték a menetet, 50 ezer kamion egy sávban kamiononként gyakorlatilag követési tévolság nélkül is irreálisan kevés 5 métert számolva is 250 ezer méter, azaz 250 kilométer lenne, és két sávban is 125 kilométer. A felvételek alapján a kamionok mérete változatos, vannak vontatmány nélküli nyerges vontatók is, de nem kizárólag. Attól, hogy adott esetben egyet tud valaki érteni valakikkel, és mások próbálják elhallgatni, kisebbíteni a jelentőségét, a tények biztos ismerete nélkül még lehetnek fenntartásaink az ő számaikkal szemben is… – a szerk.)

A Freedom Convoy néven elindított tiltakozás keretében a kamionosok folyamatosan érkeznek Ottawába. Kanada fővárosában lényegében már szombat délutánra megállt a közlekedés, a város utcáit végeláthatatlan sorokban foglalják el a kamionok, ezzel párhuzamosan tiltakozók százezrei vonultak utcára (a nemzetközi fősodor "természetesen" mindössze ezrekről írt, természetesen teljes igazságot nem tudunk tenni ebben a számháborúban sem – a szerk.), hogy szolidaritásukat fejezzék ki a demonstrálókkal.

Szombaton késő délután a kormányzat bejelentette: aggodalmukat fejezik ki a történtek miatt, ezért a nemzetbiztonsági erőket és a titkosszolgálati szakembereket is mozgósították. Marco Mendicino közbiztonsági miniszter szélsőséges akciónak nevezte a történteket (azaz kiemelte a markánsabb hangokat, amelyek miatt nagyon aggódni kell – szerk.). Szerinte a konvoj „nem a szabadságról szól”.

A konvoj szervezői azonban figyelmeztették a résztvevőket, hogy a megmozdulás „békés tiltakozás”, és „nem engednek meg semmilyen erőszakos cselekményt”. A CBC szerint a tüntetők egyike, B. J. Dicher kérte a demonstrálókat, hogy ne menjenek be a kormányzati épületekbe, ne viselkedjenek tiszteletlenül a rendőrséggel, ne folyamodjanak erőszakhoz, és ne fokozzák a feszült helyzetet.

Hírdetés

A konvoj egyik kulcsfigurája, Tamara Lich Facebook-videóiban kijelentette, hogy a tüntetők addig nem hagyják el Ottawát, amíg követeléseiket nem teljesítik. Ugyanakkor arra is felszólította a tiltakozókat és a támogatókat, hogy tartsák be a törvényt.

A Freedom Convoy elsődleges célja, hogy nyomást gyakoroljon a Trudeau-kormányra, hogy szüntesse meg a kényszeroltást és a korlátozásokat.

Trudeau családostul elbújt

Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt és családját szombaton biztonsági aggályok miatt védett helyre költöztették a hatóságok – írta vasárnapra virradó éjszaka kanadai hírforrásokra hivatkozva az RT.com, amit az Erdély.ma szemlézett.

"A kanadai miniszterelnök állítólag elbújt, amikor a kötelező Covid-oltás ellen tiltakozó kamionosok elárasztották Ottawát" – áll a hírportál tudósításában. Erre azután került sor, hogy spontán módon legalább tízezer ember gyűlt össze a parlament előtt, szolidaritásukat fejezve ki a kamionosok tiltakozásával kapcsolatban. A tömeg a kényszeroltás és a lezárások azonnali megszüntetését követelte.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök szerdán azzal érvelt, hogy a Covid-19 oltási kötelezettség ellen tiltakozó, akár 50 ezer kamionosból álló konvoj "marginális kisebbség", amely "elfogadhatatlan nézeteket" képvisel.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »