Tripla karaktergyilkossággal győzne a Fidesz

Triplázik a Fidesz a politikai ellenfelekkel való leszámolásban. Miután az országgyűlési választásokat megelőzően lebontotta az MSZP támogatottságát a Simon-üggyel, az EP választásokat megelőzően pedig a Kovács Béla üggyel bizonytalanította el a Jobbik szavazóit, az őszi önkormányzati választások előtt a Demokratikus Koalícióra került sor.

Az önkormányzati választások előtt egyik pillanatról a másikra elkezdett nyilatkozatokat adni a DK alapító tagja, Takács István, aki elmondta, hogy Gyurcsány már az MSZP-ben bekövetkezett szakadás előtt megkérte őt a Demokrata Párt megalapítására, és színjátékot játszott, amikor 2011-ben azt nyilatkozta, hogy nem törekszik pártszakadásra az MSZP-ben. Takács elmondása szerint a pártalapítást a Gyurcsány jogászától kapott forgatókönyv alapján hajtotta végre, a volt kormányfő személyes kérésére. Amikor a demokrata pártot bejegyezték, Gyurcsány nyilvánosan még tagadta, hogy szakítani akarna az MSZP-vel, vagyis kettős játékot játszott.

A későbbiekben a Demokratikus Koalíció személyesen kezdte megkeresni az MSZP befolyásosabb tagjait, többeket rábírt a csatlakozásra. Miközben a kormánypropaganda a Simon-üggyel lerombolta az MSZP szavazóbázisát, a DK sikeresen szívta fel az MSZP szervezeti rendjének egy részét, amit gyors szavazóbázis-növekedés követett. A DK azonban nem csak az MSZP rovására erősödik, friss felmérések szerint a Jobbiktól is vonnak el protest-szavazókat.

Hírdetés

Mostanra jutott el a DK arra a szintre, hogy egyes helyeken veszélyeztetheti a Fidesz jelöltjeinek sikerét az önkormányzati választásokon. Így látszólag kiéleződik a radikális atlantista és mérsékelt atlantista pártok közti érdekellentét, Takács nyilván tetemes összeget kapott azért cserébe, hogy Gyurcsány MSZP-ben folytatott aknamunkájáról nyilatkozzon. Alig több mint két hónap van a választásokig, így az ügy feltűnően hasonlít a Simon-ügyre és a Kovács Béla elleni médiahadjáratra. Akár érdekes dolgok is kiderülhetnek.

Gyurcsány pártja újabban populista irányvonalat vett, annak érdekében, hogy megerősödhessen egy párt, ami az Európai Egyesült Államok megalapításának szolgálatába állíthatja az EP-képviselőket és a magyar külpolitikát. A jobboldali retorika részleges átvétele, a munkás érdekvédelem felemlegetése a DK részéről olyan lépések, melyek azt mutatják, hogy bármilyen színjátékra hajlandóak az Európai Egyesült Államok gondolatának importálása érdekében. A kormánypropaganda lépése azonban megakadályozhattja a DK-t abban, hogy az MSZP korábbi szavazóit maga mellé állítsa az önkormányzati választásokon.

Hídfő.net


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »