TRIANON: Imperialistának minõsítettek bennünket!

A reális zöldek hezitálnak vajon a magyar történelem legnagyobbjai közé tartozik Deák Ferenc?

Ferenc József felismerte, hogy a birodalmát a meglévő formában már nem tudja fenntartani. 1860 októberben kiadott manifesztumában (októberi diploma) népeinek alkotmányt ígért. Az ígéretét az 1861 február 26-iki alkotmánylevél, az u. n. februári pátens váltotta be, amely valamennyi koronatartománynak önkormányzatot adott, képviselőiket pedig egy közös birodalmi gyűlésben egyesítette. Az új alkotmánylevél nem sokban tért el az 1849-ikitől és ezért az 1861-iki magyar országgyűlés Deák Ferenctől megszerkesztett feliratában azt az 1848-iki magyar törvények alapján elutasította.

Ausztria és Magyarország 1867-ben megegyeztek egymással és a kiegyezés alapján, Ausztria-Magyarország néven duális monarchia és új nagyhatalom alakult.

Alexandre Millerand francia miniszterelnök és külügy miniszter , a békekonferencia Legfelsőbb Tanácsa elnöke nem valami hízelgőket ír, 1920. május 6-án ránk nézve, Apponyi Alberthez a magyar békedelegáció elnökéhez.

Nem szószerinti idézés:

Hírdetés

Felelősség háramlik Magyarországra a világháború kitöréséért, és általában a kettős Monarchia imperialista politikáért.

Romsics Ignác, előadásában kifejezésre került, hogy az első világháború azzal kezdődött a Monarchia hadat üzent Szerbiának.

Romsics a Monarchiáról:

http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6923


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »