Trianon-emlékhely lesz a Nagy Imre-szobor helyén – a zsidó terroristák legyőzését megörökítő emlékművet már nem merték bevállalni

Trianon-emlékhely lesz a Nagy Imre-szobor helyén – a zsidó terroristák legyőzését megörökítő emlékművet már nem merték bevállalni

A hétfői Magyar Közlönyben szerepel egy kormányhatározat, amely a Steindl Imre-programhoz, azaz a Parlament környékének átalakításához kapcsolódó legújabb kormánydöntéseket összegzi – ismerteti az Index.

Eszerint

  • az Alkotmány utca alatti mélygarázs-beruházás helyett inkább most az Alkotmány utca Kossuth Lajos tér és Honvéd utca közötti szakaszának felszíni rendezése jön, ami 5 milliárdos munka, és része lesz, hogy az Alkotmány utcában a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét kialakítják. Ez magában foglalja a történelmi Magyarország 1913. évi összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését. Ennek határideje a trianoni diktátum 100. évfordulója előtt pár nappal lesz, egészen pontosan 2020 május 31-én. Emellett az Agrárminisztérium épülete alá tervezett mélygarázst elkezdik előkészíteni, 381 millióért.
  • a Vértanúk terénél "gyalogosprioritású átalakítás" jön, az átépítéssel a BKK-járatokon kívül más autó nem hajthat majd be. A határidő 2019 november 1. A Szabadság téren lévő mélygarázs kijáratát is áthelyezik 2020 november 1-ig.
  • az Igazságügyi Palota rekonstrukciója miatt a Néprajzi Múzeum kiköltözik az Igazságügyi Palotából 2019. december 31-ig, és idén augusztus 31-ig elkészül a Politikatörténeti Intézet kiköltözésének koncepciója is.
  • Miért nem azt állítjuk vissza, amit "Isten ajándékai" leromboltak?

    Merthogy, mint korábbi írásunkban ismertettük, már állt egy szobor a Vértanúk terén hazánk szovjet megszállása előtt. A nemzet vértanúinak emlékműve, amelyet 1934. március 18-án avattak fel. Azoknak a magyaroknak állítottak vele emléket, akiket az 1918-1919-es patkánylázadás során öltek meg.

    A hatalmas kőpillér tetején kőkoporsó volt látható, a pillér előtt Hungária alakja állt, alatta a következő felirat volt olvasható: „A nemzet vértanúinak 1918-1919”.

    A pillér hátoldalán egy izmos férfi vívott sikeres harcot egy sárkányszerű szörnnyel. A férfi a magyarságot, a szörny a bolsevizmust jelképezi. A felirat: „A Fehér Ház kezdeményezésére kegyelettel emelte a magyar nemzet”.

    Hírdetés

    Érthető hát, miért kellett a szovjet megszállás és az ez által lehetővé tett újbóli zsidó hatalomra kerülés után lerombolni az emlékművet. De miért nem lehet visszaállítani a nagynemzeti kétharmad harmadik regnálása idején sem? A válasz egyszerű: ugyanazok miatt, akiknek a tetteire emlékeztetett, és akik lerombolták… Csak most nem a szovjet tankok védelmezik a rendszeresen nemzetünkre támadó "isteni ajándékokat", hanem az orbáni féltő szeretet és Izrael-imádó diplomácia.

    És mielőtt bárki is félreértené: nem, nem a Trianon-emlékmű ellen emeltük fel a szavunkat. Arra is szükség van, elengedhetetlenül. De arra is ott, ahol eredetileg volt: az ugyancsak a kormány védelmét élvező szovjet megszállási emlékmű helyén.

    (Kuruc.info)

    Miért költözik Nagy Imre szobra?

    Nagy Imre: "Népünk szeretetéből és hálájából fonunk hervadhatatlan koszorút drága Sztálin elvtársunk emlékének"

    "A szocializmus harcosa, marxista-leninista forradalmár vagyok" – Nagy Imre arcképéhez

    A szocializmus harcosa, a padláslesöprő marxista-leninista forradalmár szobrát koszorúzza a kormány – meg az MSZP

    Hetven éve

    A padláslesöprő kommunista szobrát féltik a szemkilövetők

    A padláslesöprő üzenete a szabadságharcosokhoz: Álljatok a párt mögé! – Hatvan éve történt: 1956. október 24.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »