Transpetrol: Nem kapunk orosz kőolajat a Lukoiltól

Transpetrol: Nem kapunk orosz kőolajat a Lukoiltól

Nyitókép: SITA

A Transpetrol szlovák kőolajszállító vállalat július 18-án a délelőtti órákban jelezte, hogy nem kap kőolajat az orosz Lukoiltól. Más orosz exportőrök menetrend szerint szállítanak olajat. A probléma összefügghet a tegnapi cikkünkben beszámolt problémával, miszerit Ukrajna leállította az Oroszországból Magyarországra (és így a Szlovákiába is) áramló kőolajat. A hírről a kárpát-medencei magyar nyelvű hírportálok közül egyedüliként számolt be a Körkép.sk

A szlovák kőolajszállító, a Transpetrol beszámolója szerint nem érkezik kőolaj a szlovák olajfinomítóba az orosz Lukoil cégtől. A Lukoil felkerült a kibővített ukrán szankciós listára, ami azt eredményezte, hogy az ukrán szállítók leállították az oroszoktól a Lukoilon keresztül Európába irányuló nyersanyag áramlását. A többi orosz exportőrtől származó olajszállítás továbbra is problémamentes.

Hírdetés

„A jelenleg kiterjesztett ukrán szankciós listán nem szereplő egyéb orosz exportőrök olajszállítmányait zökkenőmentesen átveszik az ukrán szállítótól a szlovák területen történő szállításra, majd ütemterv szerint adják át ügyfeleinknek.” jelezte a Transpetrol részéről Júlia Prociková a SITA hírügynökségnek.

A Transpetrol kizárólag Szlovákia területén szállít olajat ügyfelei, köztük a Slovnaft számára. A Slovnaft egyelőre, immár 2. napja nem reagált érdemben a kialakult helyzetre.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »