TRAGÉDIA: Vonat elé vetette magát Ógyallánál egy férfi

TRAGÉDIA: Vonat elé vetette magát Ógyallánál egy férfi

TRAGÉDIA: Vonat elé vetette magát Ógyallánál egy férfi Kulcsár Péter2024. 10. 23., sze – 10:03

Esélye sem volt a túlélésre.

Személyvonat elé vette magát hétfőn délután egy 41 éves férfi a Komárom–Érsekújvár vasútvonalon, Ógyalla közelében. Egy kerékpárosról volt szó, aki a vonat érkezése láttán eldobta a biciklijét, majd a sínekre futott. Bár a mozdonyvezető időben behúzta a vészféket, az ütközést már nem tudta elkerülni – az illető élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

Hírdetés

Tűzoltókat és rendőröket is a helyszínre riasztottak, akik megkezdték a baleset körülményeinek feltárását és kivizsgálását. „A személyvonaton 35-en tartózkodtak, az utasok közül senki sem sérült meg. Egy másik járat érkezett értük, segítettünk nekik az átszállásban” – mondta el Tóth Attila tűzoltóparancsnok.

Az érintett szakaszon a korlátozások feloldásáig, közel négy órán át szünetelt a vasúti közlekedés. „A fennakadás miatt három személyvonat 33-153 perces késéssel járt, további nyolc járat részlegesen törlésre került, közülük öt esetében pótlóbuszok bevetésére volt szükség” – közölte Dominik Drevický, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője.

A mozdonyvezetőt a rendőrök megfújatták, az alkoholszonda azonban nem jelzett. A hatóságok halálokozás bűntettének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

(joj)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »