Tragédia történt a Balatonban

Tragédia történt a Balatonban

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt a Balatonban egy idős férfi. Felkutatásába a helyszínen tartózkodó strandolók is bekapcsolódtak, de csak alkonyat után vált bizonyossá, hogy tragédia történt.

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt egy idős férfi a Balatonban az ábrahámhegyi strand előtt. Az Index információi szerint a rendőrség helyszínre érkező járőrei több szemtanút, köztük az eltűnt férfi egyik hozzátartozóját is kihallgatták.

A riasztást követően a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának keresőhajója Révfülöpről azonnal a helyszínre érkezett, és megkezdte a kutatást a parttól mért 100 méteres sávban, és a strandolók segítségével csatárláncban a sekélyebb területeket is átfésülték – eredménytelenül.

Bagyó Sándor a vízimentők vezetője a hírportált arról tájékoztatta, hogy

Hírdetés

végül alkonyat után, a víz alatt, holtan találtak rá a férfira a strand vízterületének határát jelző bóják közelében.

Munkájukat nehezítette, hogy senki nem látta az esetet, így feltételezés alapján végezték a keresést ultrahangos kézi szonárral, illetve a mentőhajóba épített szonár segítségével.

Bár volt a helyszínen búvár, a vízmélység itt nem indokolta, hogy a holttestet ő hozza a felszínre, egy bukófordulós szabadmerüléssel emelte ki a szolgálat egyik munkatársa.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelezte, hogy az eset kapcsán idegenkezűség nem merült fel, a baleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »