TRAGÉDIA: Súlyos vonatbaleset történt, legalább tizenhároman meghaltak

TRAGÉDIA: Súlyos vonatbaleset történt, legalább tizenhároman meghaltak

TRAGÉDIA: Súlyos vonatbaleset történt, legalább tizenhároman meghaltak Kulcsár Péter2024. 06. 17., h – 09:43

Legalább tizenhárom ember meghalt hétfőn Kelet-Indiában azt követően, hogy egy személyvonat áruszállító szerelvénnyel ütközött Nyugat-Bengál államban – közölte a rendőrség.

Legalább 13 ember meghalt és 25-30 megsérült – derült ki a tájékoztatásból, amely szerint a gyorsvonat három vagonja kisiklott.

A kelet-indiai állam főminisztere, Mamata Banerdzsi a közösségi oldalakon közzétett üzenetében „tragikusnak” nevezte a balesetet. Azt írta, hogy: „Orvosokat, mentőautókat és mentőcsapatokat küldtek a helyszínre”.

A baleset a Dardzsiling körzetben található Phanszideva településnél történt, a Kanchenjunga Expressz szaladt bele egy tehervonatba.

Hírdetés

Ashvini Vaishnav vasúti miniszter azt mondta, hogy a sérülteket kórházba szállítják.

Az indiai média által sugárzott képeken oldalukra borult kocsik kusza roncsai voltak láthatóak, az expresszvonat mozdonya felgyűrte az előtte lévő tehervagont, amely negyvenötfokos szögben bizonytalanul egyensúlyozott felette a levegőben.

Indiában, amely a világ egyik legkiterjedtebb vasúti hálózatával rendelkezik, korábban számos halálos kimenetelű tömeges vonatbalesetet történt. A biztonság azonban az utóbbi években javult, köszönhetően a modern állomásokba és elektronikus jelzőrendszerekbe fektetett beruházásoknak.

Az ország történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége 1981. június 6-án volt, amikor a keleti Bihar államban egy hídon áthaladó vonat hét kocsija a Bagmati folyóba zuhant, 800-1000 ember halálát okozva.

Tavaly júniusban a keleti Odisa államban három vonat összeütközésekor mintegy 300 ember halt meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »