Tragédia: Gyermekével együtt falta fel az anyát a krokodil

Tragédia: Gyermekével együtt falta fel az anyát a krokodil

Krokodil támadt rá egy anyára és gyermekére Ugandában. Mindketten vízért mentek a folyóhoz, amikor a krokodil megtámadta, majd felfalta őket – tájékoztatott a DPA ügynökség a helyi médiára hivatkozva.

Az ugandai Albert-tó mentén bekövetkezett támadás egy következő példája az ember és az állat között zajló harcnak, mely harc a természeti forrásokért – a vízért és a földért – irányul. Ugandában ugyanis nagyon sok vidéki családnak nincs hozzáférése a csapvízhez.

Az ugandai hivatalok azt tanácsolják a lakosságnak, hogy kerüljék az olyan területeket, ahol emberevő krokodilok is előfordulhatnak. Ezek a krokodilok általában olyan vízfelületeken élnek, ahol sok a hal, de abban az esetben, ha egyre kevesebb az élelem, akkor a partra is kimerészkednek, ahol az emberekre is rátámadnak.

Hírdetés

A helyi The Daily Monitor napilap szerint a falubeliek megpróbálták a tó partján megmenteni az anyát és a tizenöt hónapos gyermekét, ám mindhiába. A krokodil a két holttesttel együtt eltűnt.

A Viktória-tónál múlt héten sikerült elfogni azt a 700 kilogrammos krokodilt, amelyik az elmúlt öt évben öt embert ölt meg és falt fel.

Teraz.sk

Nyitókép: The Telegraph


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »