Tragédia az inkubátorban

Tragédia az inkubátorban

Tegnap hajnalban a tőketerebesi kórház inkubátorában meghalt egy néhány napos koraszülött kisfiú, akit sárgaság gyanújával helyeztek oda, hogy fényterápiával gyógyítsák.

„Hétfőn hajnali 4 óra tájban két, egymástól függetlenül működő megfigyelő műszer is azt jelezte, hogy a rájuk kötött gyermek életfunkciói megváltoztak. A személyzet azonnal újraéleszteni kezdte a gyereket”  – tájékoztatott Jana Fedáková, a ProCare és az Egészség Világa hálózathoz tartozó kórházak szóvivője.

Hírdetés

A szakemberek azt feltételezik, hogy az alig egyhetes baba a légzőszerveibe jutott anyatej miatt fulladt meg. Annak ellenére, hogy a csecsemő már néhány órával korábban szopott, a légzészavart a gyomorból feljött anyatej okozhatta. A gyermekorvos majd az altatóorvos három percen belül megpróbálta újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

A Markíza értesülései szerint a szülők feljelentést tettek a rendőrségen és az egészségügyi hatóságnál. Azzal vádolják a gyereket ellátó egészségügyi nővérkét, hogy az az utolsó étkezés után a gyermekét nem fektette hasra.

A kórház vezetősége azonnal kivizsgálta az ügyet, és jelezték, a csecsemőnek reggel négy óráig nem volt gondja az étkezéssel. Az inkubátor elhelyezésének módja is rendben volt, a pici állandó megfigyelés alatt állt. A fellépő komplikáció nem volt előre látható, a halál valódi okát a boncolás mutatja majd meg. Tehát olyan esetről van szó, amely az egészségügy alkalmazottainak azonnali beavatkozásával sem kivédhető.  A kórház őszintén sajnálja a történteket – fejezte be közleményét a szóvivő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »