Tragédia Ausztriában. Az apa a gyerekek szeme láttára fulladt meg, miközben megpróbálta megmenteni őket

Tragédia Ausztriában. Az apa a gyerekek szeme láttára fulladt meg, miközben megpróbálta megmenteni őket

Tragédia történt az osztrák Wolfgangsee-tavon csütörtökön. Egy 41 éves férfi belefulladt a tóba, miközben a gyermekein próbált segíteni a közelgő vihar előtt – számolt be róla az osztrák ORF televízió.

A férfi megpróbált segíteni gyermekeinek, miután egy vihar heves hullámokat okozott, amely négy gyereket lökött a tóba egy eveződeszkáról. Az apa utánuk úszott, de hirtelen a víz alá merült és többé nem jött fel a víz felszínére. Közben a tónál tartózkodók vigyáztak a gyerekekre.

Hírdetés

Több tucat mentő, tűzoltó és búvár vett részt a keresésben. „Több mentőcsónak, valamint drónok és helikopterek kutatták át a víz felszínét. A búvárok 33 méteres mélységben kutattak a víz alatt. A férfit végül nyolc méter mélyen találták meg” – ismertette Michael Pacher, a salzburgi vízi mentőszolgálat munkatársa az ORF-nak.

„A szerencsétlen esemény abban a táborban történt, ahol a férfi a  családjával vakációzott. A nagykövetség kapcsolatban áll a családdal” – mondta Daniel Drake, a cseh külügyminisztérium szóvivője a CNN Prima NEWS-nak. A családról a Vöröskereszt Válságelhárítási Csoportja is gondoskodik.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »