Továbbra is titkolják a "NER-társi" pénzeket, ezért az adatvédelmi hatósághoz fordul Jobbik

Továbbra is titkolják a "NER-társi" pénzeket, ezért az adatvédelmi hatósághoz fordul Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom hosszú ideje követeli, hogy váljon nyilvánossá, milyen pénzből gazdálkodik a Fidesz kamucivil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – írja közleményében Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetének elnöke.

Amint az korábban napvilágra került, a Magyar Villamos Művek (MVM) tavaly év végén 508 millió forinttal támogatta a CÖF alapítványát – emlékeztet a képviselő, hozzátéve, hogy Csizmadia Lászlóék azonban a mai napig is titkolják, hogy valójában mire kaptak több mint félmilliárd forintot. Mindez csak erősíti azon gyanúnkat, hogy a CÖF ebből a forrásból – tehát közpénzből – finanszírozta a Jobbikot lejáratni szándékozó, Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos plakátkampányát – fogalmaz.

Szávay István az ügy tisztázása érdekében az MVM-től, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) is kérte, hogy hozzák nyilvánosságra a támogatás minden vonatkozó dokumentumát és elszámolását, azonban az érdemi válaszadást mindkét helyen megtagadták. Ezért dr. Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordult, hogy állapítsa meg, ki tekinthető ebben az ügyben adatkezelőnek, és kötelezze őt a dokumentumok kiadására.

A képviselő szerint felháborító kétszínűség, hogy miközben a Fidesz a "civil" szervezetek átláthatóságának fontosságáról beszél, addig saját álciviljeit közpénzek százmillióival tömi ki titokban annak érdekében, hogy azok a Jobbikot és annak elnökét megpróbálják lejáratni.

A Jobbik kormányra kerülve teljes átláthatóságot és azonos mércét fog biztosítani a civil szféra egészében. Ne csak azoknak a szervezeteknek kelljen transzparensen működniük, amelyeken keresztül a magyar politikát külföldről befolyásolhatják, hanem azoknak is, amelyek belföldről teszik ugyanezt – szögezte le a nemzetpolitikai kabinet elnöke.

Az MVM és az MNV korábbi válaszai, valamint a NAIH-nak küldött Szávay-levél ide kattintva olvasható.

Hírdetés

(Kuruc.info)

A CÖF-öt segíti, az ellenzéket gúzsba köti a plakáttörvény

Jobbik: az ügyészség falaz a CÖF-nek

Megcsinálták: "Csak a Fidesz!"-propaganda köszönhet majd vissza a plakátokról

Társadalmi hasznosság Fidesz módra: Böjte Csaba atya alapítványa mindössze 850 ezer forintot kapott az MVM-től – feljelentést tett a Jobbik

Amikor zsebre kell vágni félmilliárdot, akkor CÖF-szóvivő az ifjú Lomnici, amikor kérdezik róla, akkor viszont ügyvéd

Mennyi pénzzel támogatják a minisztériumok a CÖF-öt? – szeretné tudni a Jobbik (és nem csak ők)

Több pénzt ad az állam a CÖF-nek, mint a Jobbiknak vagy az MSZP-nek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »