Továbbra is özönlenek hazánkba a pakisztániak – a liberálisoknak már csak azt kell kitalálniuk, hogy ők milyen háború elől menekülnek

Negyvenöt csoportban 1495 határsértőt – köztük 248 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot kora délután Ásotthalom külterületén fogták el, ott 146 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Elfogtak a rendőrök Szegeden egy 38 éves baksi férfit, aki autójában négy szír határsértőt szállított Budapest felé. Ugyancsak a főváros felé tartott az a személyautó, amelyet Röszke külterületén állítottak meg a rendőrök. A járműben hét szír állampolgár utazott.

Hírdetés

A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta az őrnagy.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1616 embert fogtak el a rendőrök, egy gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »