Továbbra is a DAC a legvonzóbb a szurkolók számára

A Fortuna Liga 2022/23-as idényének őszi szezonja ugyan már véget ért, érdemes azonban egy pillantást vetni az őszi szezon 108 mérkőzésének nézőszámaira, amin idén is a DAC hazai mérkőzései vitték a prímet.

Sorozatban a hetedik szezonban lett a Fortuna Liga leglátogatottabb stadionja a dunaszerdahelyi MOL Aréna. Az őszi idény végeztével a liga hivatalos honlapján publikálta a szezon első felének hivatalos nézőszámait. Mennyi a mérkőzésenkénti átlagnézőszám? Melyik összecsapás volt a legvonzóbb? A következő összeállításban minden kérdésre választ kapunk.

A 2022-es őszi idény után kijelenthetjük, hogy sorozatban hetedszer és az elmúlt 10 szezonból pedig összeségében kilenc alkalommal lett a DAC otthonában a legmagasabb a hazai mérkőzések látogatottsága! A Fortuna Liga őszi idényében ezúttal is 108 bajnoki találkozóra került sor,  összesen pedig 233 022 néző tekintette meg a helyszíneken a találkozókat, ami meccsenkénti 2158 nézőt jelentett az ősszel.

Az ősz legvonzóbb arénája a dunaszerdahelyi MOL Aréna lett, mivel 42 579 nézőt vonzottak ki a stadionba a mérkőzések és az azt kísérő programok. Ami a MOL Aréna meccsenkénti nézőátlagát jelenti 4731 volt az ősszel, ezt megelőzően pedig ez a szám 4566 néző volt. A MOL Aréna leglátogatottabb mérkőzése az őszi idény során a DAC-Nagyszombat kerületi rangadó volt, amit 6625 néző tekintett meg a helyszínen. Ami az összesített mérleget jelenti, ami a hazai és idegenbeli nézőszámot jelenlti, a liga legvonzóbb csapata a szurkolók számára a DAC volt, miután a sárga-kékek összecsapásai 66 829 nézőt vonzottak ki a mérkőzésekre, ami átlagban 3173 nézőt jelentett összeségében ez a szám tavaly 2171 néző volt átlagban az összesített mérleg szerint. A DAC mögött a Slovan mérkőzéseit látták a legtöbben 64 900 nézővel, míg a Nagyszombat lett a harmadik 52 003 nézővel összeségében.

Hírdetés

Az ősz leglátogatottabb mérkőzése a 11. fordulóban rendezett Nagyszombat és Slovan rangadó volt, amire 9047 néző váltott jegyet, míg a ősz negatív rekordja a 15. fodulóban megrendezett Lipószentmiklós-Aranyosmarót bajnoki volt, melyre csupán 310 néző váltott jegyet.

A csapatok hazai látogatottsága a Fortuna Liga őszi idényében:

Jelmagyarázat: a csapat után az összesített nézőszám és a mérkőzésenkénti átlag

 A sárga-kékek hazai mérkőzéseit szinte az egész országból látogatják a felvidéki szurkolók, Csallóköztől egészen Ungvidékig, valamint sok néző megfordul Magyarországról, Erdélyből és Délvidékről is. Az utóbbi éveket tekintve, érdemben csak a DAC tudja megtölteni és kihasználni stadionja adottságait, de az utóbbi évekhez képest a koroanavírus után visszaesés tapasztalható a nézőszámok tekintetében, hiszen 2018/19-es szezon őszi felében volt a legmagasabb a MOL Aréna látogatottsága, akkor meccsenként 8445 néző látogatott ki a csallóközi létesítménybe.. A DAC több, mint szórakozás, aki egyszer megtapasztalja ezt a légkört, azt magával ragadja a határtalan szenvedély!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »