Továbbéltetik a Petőfi-kultuszt Koltón: a lánglelkű költőre emlékeznek vasárnap a Máramaros megyei településen

Továbbéltetik a Petőfi-kultuszt Koltón: a lánglelkű költőre emlékeznek vasárnap a Máramaros megyei településen

A Petőfi-kultusz ápolására, a hagyományok továbbéltetésére hívják fel a figyelmet a Máramaros megyei Koltón a hét végén. A rendezvényen arra is emlékeznek, hogy a költő a ma felújítás alatt álló Teleki-kastélyban töltötte mézesheteit. Az évente megszervezett eseményről a főszervező, Téglás József pedagógus beszélt a Krónikának.
Petőfi-emlékünnepet tartanak vasárnap a Máramaros megyei Koltón, ahol a költő Teleki Sándor kastélyában mézesheteit töltötte újdonsült feleségével, Szendrey Júliával. Az immár hagyományos, évente tartott megemlékezést negyven éve szervezi Téglás József koltói születésű pedagógus, aki a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanára. A kulturális műsort, verses összeállítást, koszorúzást felvonultató programsorozat Koltó község önkormányzatának és a koltó-katalini református egyházközségnek a közös rendezvénye.

Hírdetés

A megemlékezésen Csendes Lajos polgármester, Apjok Norbert parlamenti képviselő, Galánthay Zsombor ügyvéd, Teleki Sándor leszármazottja, valamint Tarjányi József, a kiskunfélegyházi Petőfi Emlékbizottság elnöke mond beszédet. Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze szavalni fog és fellép a koltói kamarakórus is.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »