Tovább ütik Medgyessyt egykori „barátai”

Tovább ütik Medgyessyt egykori „barátai”

Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki annak az 597 ezer eurónak a nagy része, amelyet a Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft. 2007-2008-ban tanácsadásért kapott a korrupciós vádakkal illetett Alstom francia járműgyártótól – tudta meg az ügyben eljáró magyar nyomozóktól a Magyar Idők.

Szerdai számában a napilap hivatalos forrásra hivatkozva azt írja az MTI összefoglalója szerint, hogy a francia vállalat 2007 márciusában és 2008 januárjában két részletben összesen 597 ezer eurót utalt az AssistConsult Kft.-nek. Ez a társaság szinte a teljes összeget továbbutalta a volt miniszterelnök családi cégének, az M. P. Európa Tanácsadó Kft.-nek; a pénz nagy részét ezután több évre befektették.

 

Ebből az összegből 2010 januárjában ismeretlen jogcímen több mint kilencmillió forintot utaltak Medgyessyné Csaplár Katalin számlájára. Ezt követte október 29-én további 60 millió forint – tudta meg a Magyar Idők. A cikk szerint 2011-ben ismeretlen jogcímen több mint 46 millió forinttal növekedett Medgyessyné magánszámla-egyenlege.

Hírdetés

A lap felidézi, hogy Medgyessy Péter kedden az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal; szerinte „a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”. Azt viszont már nem idézte a lap, hogy a volt miniszterelnök az Indexnek ezt is kijelentette: a Magyar Idők csúsztat, de nincs jelentősége, nem foglalkozik vele. Hozzátette:

„A Magyar Időkben megjelent cikk gyenge próbálkozás az MNB alapítványi botrányokról való figyelemelterelésre”.

Amint azt kedden összefoglaltuk, meglehetősen furcsa, hogy az elmúlt években a kormánynál egyre jobban fekvő Medgyessy Pétert – akit ki is tüntettek tavaly – simán betámadták. A parlamentben Kósa Lajos fideszes frakcióvezető és Dömötör Csaba államtitkár is felszólalt ügyében, szerda reggelre pedig Kocsis Máté hívott össze sajtótájékoztatót, amelyen a tervek szerint a baloldal újabb korrupciós ügyéről – tehát Medgyessy alstomos ügyletéről – beszél majd.

Az Alstom ellen egyébként Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a Magyar Idők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »