Tovább szirénáznak a libsik

Tovább szirénáznak a libsik

MTI/Soós Lajos

„A kormány az imént benyújtotta a jövő évi költségvetést megalapozó törvényt, amelyben a kormánymegbízottat átnevezik főispánra. Kicsit hiányolom a szövegből, hogy akkor Orbánt meg nevezzük át Döbrögire.”

Szabó Tímea: Orbánt meg nevezzük át Döbrögire

Képernyőfotó

„Nekem bejönnek a főispánok. Hamarosan jönnek a lófők, a tiszttartók, a tárnokmesterek, a pandúrok, a zsebrákok, a porkolábok, a személynökök, az udvarmesterek, a taksás jobbágyok, a ludovikások, a zászlósurak, az étekfogómesterek, a kendék, a kenézek, a strázsamesterek, a szolgabírók, az ispotályos lovagok, a karpaszományosok, a fertálymesterek, a kasznárok, a fullajtárok, a főrendek, az óbesterek, a summások, a brigadérosok, a hétszilvafás nemesek, az erdőispánok, a kuriális nemesek, jön a füstpénz, az árumegállító jog, a rovásadó, a fenyítőszék, a főkegyúri jog, az úriszék, jön a leventemozgalom, jönnek az istenítéletek, jön az első éjszaka joga, mert már itt van a vazallitás, minden-minden, csak az a Közbátorsági Választmány nem képes felállni soha ebben az országban.”

Gábor György: Nekem bejönnek a főispánok, hamarosan jönnek az istenítéletek is

Gréczy Zsolt lett a kultúráért felelős ellenzéki embere Márki-Zaynak

Hírdetés

„Amíg háborogsz, hogy ispán és vármegye, addig sem inflációról, 400 forintos euróról, megszűnő kórházi osztályokról, felmondó tanárokról, leszerelő rendőröktől beszélsz.

Ez a céljuk.”

Gréczy Zsolt: Az ispán és a vármegye miatt háborogsz

Trenka Attila / Mandiner

„Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók. Tomboló infláció, zuhanó forint, gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni, valahol a szánalmas és a röhejes között van félúton.

Messzebb vezet azonban a kormány másik szándéka, amely szerint ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret. Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs.

Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás. Ki következik? Kinek a tulajdonát veszi el legközelebb a kormány? Ez tehát nem csak Budapest ügye, Budapest nem is hagyja annyiban. Mindezek után pedig az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják.”

Karácsony Gergely: Előbb főispán, aztán vármegye, lesz még ebből királyság is…

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »