Tovább romlik a helyzet a Földközi-tengeren a Soros György által finanszírozott álcivil hajók miatt

Olaszország továbbra sem engedi a migránshajók kikötését, így azok más országok felé próbálják venni az irányt, de egyre több állam jelzi, hogy nem kér az álcivil hajók által begyűjtött migránsokból. A szakértő szerint semmiképpen sem menedékkérőkről van szó. A migráció persze nemcsak a Földközi-tenger térségében okoz súlyos problémákat, Nyugat-Európában egyre több a késes támadás, míg Svédországban a kézigránátos akciók száma nőtt meg.

Az Ocean Viking nevű hajó 356 utasa partra szállt Máltán, miután hat európai uniós ország jelezte: befogadja őket.

A francia SOS Méditerranée és a Soros Györgyhöz köthető Orvosok Határok Nélkül nevű szervezetek hajóján két hete veszteglő emberek átszálltak a máltai hadsereg hajóira, amelyek partra tették őket a szigetországban. A migránsokat a bevándorlási hivatal tisztségviselői regisztrálják, és elszállásolják őket, amíg útnak nem indulnak Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália és Románia felé.

Hírdetés

Az AFP szerint a migránsok mintegy kétharmada szudáni állampolgár, a többiek Nyugat-Afrikából valók.

Max Avis, az SOS Méditerranée egyik vezetője kiszámítható és állandó európai mechanizmus létrehozását követeli a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők partra szállításában és elhelyezésében. Előzőleg az Open Arms nevű spanyol NGO hajója közel három hét várakozás után múlt kedden köthetett ki az olaszországi Lampedusa szigetén.

Az Ocean Viking a hétvégén Marseille felé vette az irányt, hogy a készletek feltöltését követően folytathassa a migránsok szállítását a Földközi-tengeren.

origo.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »