Tovább nőtt az indonéziai fölcsuszamlás halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt az indonéziai fölcsuszamlás halálos áldozatainak száma

Tovább nőtt az indonéziai fölcsuszamlás halálos áldozatainak száma Kulcsár Péter2024. 04. 15., h – 09:53

Tizennyolcra emelkedett az indonéziai Sulawesi szigeten (Celebesz) történt földcsuszamlás halálos áldozatainak száma – közölték hétfőn a helyi hatóságok, hozzáfűzve, hogy a mentőcsapatok még két eltűntet keresnek.

 Vasárnap délutánig 14 holttestet találták meg Makale városában, és további négy halálos áldozatot Dél-Makaléban – számolt be Mexianus Bekabel, a makassari kutató és mentőcsapatok vezetője.

A túlélők utáni kutatásban többtucatnyi katona, rendőr és önkéntes vesz részt. A mentők vasárnap reggelig két sérültet – köztük egy nyolcéves kislányt – találtak, akiket kórházba szállítottak.

Hírdetés

A két további eltűnt utáni kutatást a jelentések szerint nehezíti a ködös, esős idő és a mentők kimerülése.

A környező hegyekből négy házra zúdult sárlavina szombat éjjel az özönvízszerű esőzés nyomán a Dél-Sulawesi tartományban fekvő Tana Toraja körzetben – tájékoztatott Gunardi Mundu helyi rendőrfőnök. Elmondta, hogy az egyik házban családi ünnepséget tartottak, amikor a földcsuszamlás bekövetkezett.

A szezonális esőzések gyakran okoznak földcsuszamlásokat és árvizeket Indonéziában, ahol milliók élnek hegyvidéki területeken vagy termékeny ártereken.

Szumátra szigetén márciusban legalább 26 ember halálát okozták a heves esőzések, több száz ház romba dőlt, és ezrek kényszerültek elhagyni otthonukat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »