Tovább gyűrűzik a Trump-hiszti: Széteshet az Egyesült Államok?

Tovább gyűrűzik a Trump-hiszti: Széteshet az Egyesült Államok?

Sok esély ugyan nincs rá, de az Amerikai Egyesült Államoktól való elszakadást fontolgatja négy állam, ahol Hillary Clinton győzött, írja összefoglalójában az RT.com.

Persze leginkább azon demokraták akcióról van szó, akik képtelenek feldolgozni Donald Trump győzelmét.

Két zavargás között a felháborodott Clinton-szimpatizánsoknak arra is volt ideje, hogy elképzelésükkel telesírják a közösségi médiát, így a Twitter most izzik az elszakadni vágyók grandiózus terveitől.

Emlékezetes, amikor a texasiak játszották el ugyanezt pepitában, Obama második győzelme kapcsán, még a mainstream média is fontosnak tartotta kifigurázni őket, most azonban a fősodorban valahogy nem lett hír az elszakadási koncepciókból.

Pedig hihetetlenül vicces elképzelések kerülnek napvilágra: már olyan térképek cirkulálnak a világháló kékebbik felén, ahol a teljes nyugati part Kanadához tartozik.

Hírdetés

Chad Harris, egy kanadai médiaszemélyiség pedig a következő üzenettel fordult csalódott déli szomszédai felé:

„Kedves Kalifornia, Oregon, Washington – biztos vagyok benne, hogy össze tudjuk hozni, ha Kanadához szeretnétek csatlakozni.”

Dear California, Oregon, Washington – I’m sure we can work something out if you want to join Canada. #ElectionNight

— Chad Harris (@ChadHarrisBC) 2016. november 9.

Kaliforniában egyébként már be is indult a Calexit-láz: a mozgalom kezdeményezői 2019-ben népszavazást akarnak tartani arról, hogy „a világ negyedik legerősebb gazdaságának számító, Lengyelországnál is nagyobb népességgel rendelkező állam” önállóvá váljon-e. A Yes California Independence Campaign kezdeményezésnek már hivatalos honlapja is van, ami ITT érhető el.

Az ötletgazdák a Brexit sikerére hivatkozva szeretnék tető alá hozni a referendumot, ám valljuk be, nehéz elképzelni, hogy a mostani hisztéria kitartson 2019-ig és valóban azt eredményezze, hogy akár egy tagállam is kiválik majd az USA-ból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »