Tovább fokozódik az orosz-ukrán feszültség

Hetedik éve húzódik az orosz-ukrán konfliktus. Eddig körülbelül 13 ezer ember halt meg a változó intenzitással zajló háború során – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az alapvetően etnikai különbözet miatt kialakult konfliktus már hosszú ideje húzódik, ami nem a keleti szomszédjaink kedvére történik – írja a Hirado.

A mára már teljesen külföldi kölcsönökből élő állam az összeomlás szélére jutott

és minden erejükkel az ország védelmére figyelnek.

Ukrajna a NATO segítségével kívánja megoldani a válságot, így több mint 50 tagállam kezdett hadgyakorlatozásba, hogy ezzel is minél jobban megfélemlítsék ellenfelüket. Ezt nyilván az oroszok se hagyták annyiban és teljes elnyomást alkalmaznak a Krím-félszigeten élő ukránokkal szemben.

Hírdetés

„Csak remélni lehet Budapestről nézve az eseményeket, hogy ez nem fog egy nagyobb háborúhoz vezetni” – jelentette ki Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Azt meg kell jegyezni, hogy harmadik világháborúra nem kerülne sor, hiszen a NATO beállt Ukrajna mögé és támogatják őket, viszont semelyik fél nem vállalná fel, egy olyan esemény kirobbantását, ami elpusztítaná a föld nagy részét.

A kaotikus helyzet a koronavírusra is kihatással van.

„Ha megnézem az oltási adatokat, akkor sírni kell, olyan rossz a helyzet Ukrajnában” – tette hozzá a szakértő.

Az elszegényedő ország próbál minden téren segítséget kérni és csatlakozni a NATO-hoz viszont ez jelenlegi helyzetben lehetetlennek tűnik.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »