Tóth Gábor a komáromi Jamie Vardy

Tóth Gábor a komáromi Jamie Vardy

Tóth Gábor a komáromi Jamie Vardy Elek Zoltán2024. 05. 08., sze – 11:22

Miután a II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC bebiztosította helyét az élvonalban, Németh Tamás és Tóth Gábor nyilatkozott lapunknak.

Hírdetés

A komáromi lila-fehérek kissé idegesen kezdtek, majd az első félidő végén szereztek vezetést a tőkerebesi Slavoj otthonában. Az 52. percben egy ártalmatlannak tűnő szituációnál Németh Tamás lövése megpattanva talált utat a hálóba, ezzel kettőre nőtt a Duna-partiak előnye. „Tudtuk, hogy ez a hétvége eldöntheti a bajnokságot. Hála Istennek az első esélyünket ki is használtuk. Az eleje kicsit görcsösen indult, de ez benne van, ha nyomás alatt játszunk. Sikerült azonban gólt lőni, rárúgtuk a másodikat is, aminél azért szerencsém is volt. Befutottam a tizenhatoson belülre, megkaptam a labdát, rálőttem és jól pattant meg. Ez lélektani előnyt jelentett és kicsit megnyugtatott minket. Utána már kontrolláltuk a játékot – mesélt a találkozóról Németh, aki szerint alig bírták kivárni a kezdő sípszót. – Nagyon hosszú nap volt. Én alig aludtam 3-4 órát és délután ötig nagyon lassan telt az idő. Sokat beszélgettünk a stábtagokkal, az egész csapat együtt volt. Hangolódtunk… bár nem is a meccsre, hanem a hazaútra (nevet). Azt mondtam, hogy meg fogom számolni, hány benzinkút esik útba. Hazafelé biztosan húzni fogom a strigulákat” – nyilatkozta a második gól szerzője, akit Tóth Gábor locsolt le az interjú közben.

A terebesiek viszonylag gyorsan szépítettek (egyik) legjobbjuk, a koreai Szong révén, de a 67. percben mára újra kettő volt közte, miután Sylvestr fejelt be egy szabadrúgást a hazai kapuba, ezzel kialakítva a 1:3-es végeredményt, ami bajnoki címet és feljutást ért Komáromnak.

A már említett Tóthot többen Jamie Vardy megszólítással illették az ünnep közben. Az angol válogatott támadó ugyanis az amatőr bajnokságokból indulva jutott el a Premier League-ig, és ehhez hasonló a lelédi támadó pályafutása is. „Úgy küldött az edző a pályára, hogy a szívemet hagyjam ott. Úgy gondolom, hogy ezt meg is tettem. Nagyon megérdemeltük ezt az eredményt. Én is megjártam a hetedik ligától felfelé mindent, hál´ Istennek most jöhet az első. Végigjártam a szamárlétrát, ahogy Vardy is. Nagyon merész álmaimban gondoltam csak arra, hogy egyszer az élvonalban lehetőséget kapok. Pár éve a tetőkön dolgozva, ácsolás után is mindig próbáltam magam odatenni az edzéseken, és most még annál is magasabban lehetek. Örülök” – mondta az Új Szónak Tóth, akit csapattársai már türelmetlenül vártak, hogy elkészüljön az ünnepi csapatkép.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »