Tóth G. a mellei után megcsináltatta a nevét is

Kétségkívül, hogy a mellei jobban sikerültek! Viszont a felvidéki magyar nyelvű sajtót egész hétre ellátta témával, túlfoglalkoztatottá vált minden magyar nyelvű sajtótermékben Totova, alias Tóth Gabi, az eddig nálunk is közkedvelt magyarországi énekesnő.

 

Sokan igencsak megbotránkoztak!

 

Kevésbé lett volna felkapott a téma, ha például a keresztnevét változtatta volna meg valamilyen okból kifolyólag Gabiról Gáborra, bár ennek a szándéknak némileg ellentmond a sikeres plasztikája és a gyakran kihangsúlyoztatott dekoltázsa a kamerák előtt.

 

Miért nem lett Gabi Totti?

 

Vagy például senki se botránkozott volna meg a Felvidéken, ha a vezetéknevét Tóthról nem Totovara, hanem például Tottira változtatta volna, a megérdemelten csodált és népszerű római labdarúgót követve: Gabi Totti!

 

De így csak Totova lett, esetleg lehetett volna még bőrdíszei alapján Tetkova is. Ennek is meglett volna az apropója, mint a Totovanak az emlékezetes dunaszerdahelyi koncert, ahol ezen a néven mutatták be. Vajon miért? Sokkal izgalmasabb téma lenne, hogy miért pont Dunaszerdahelyen szlávosították el pár évvel ezelőtt egy magyarországi énekesnő vezetéknevét?

 

Celebszokás szerint

Hírdetés

 

Hogy az akkori eset akkor miért nem kapott a mostani önkéntes névcseréhez hasonló nagyságrendű nyilvánosságot, nem tudni! Valaki nagyon elsunyiskodta a konferálást azon a dunaszerdahelyi koncerten, vagy csak túlbuzgó volt, vagy ne adj Isten, egy hídtérítő ügybuzgó aktivista…De hogy a nézők sem háborodtak fel?

 

Celebéknél bevett szokás, hogy bizonyos időszakokban fel kell kerülni a bulvársajtó címlapjaira. Valamivel fel kell hívni magukra a figyelmet, ha a teljesítményük akadozik, ha népszerűségük leszállóága nem elég a címlapra kerüléshez. Olyan botrányszagú storyval kell ilyenkor előrukkolni. Ilyesmiket sokan főfoglalkozásban gyártanak.

 

Az énekesnőnek most nem igazán jött össze a legutolsó X-Faktor!  

 

Szürke volt a mezőny, szürke volt a zsűri is, alacsonyabb volt a megszokottnál a műsor nézettsége, így Gabié is. Ezen kellett változtatni a névcsere kilövésével, most közvetlenül a DAL 2017 előtt talán sikerült is neki kellőképpen felhívnia magára a figyelmet. Ráharapott ugyanis a magyarországi média is, a balliberális része nem igen találhatott benne kivetnivalót, sőt a kölcsönös megbékélés és barátkozás jegyében akár példaértékűnek is tarthatja, ajánlva hasonló tetteket Gabi kolléganőinek is:

 

Például így lehetne nevét (fel)Konczolová Zsuzsa, vagy Blažejova Klári (Korda Gyuri kedvese), illetve Vlachova Ibolya (Az oláh elnevezés a vlach szóból származik), de példának okául Ružova Magdolna felkonferálása se okozna talán akkora hisztit egy felvidéki magyar városban, mint most ez a fránya Totova…

 

Nem biztos, hogy megérdemli ezt a felhajtást a neki játékosnak, nekünk viszont szánalmasnak tűnő névcsere!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: youtube.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »