Totális káoszba fulladt Budapest közlekedése

Totális káoszba fulladt Budapest közlekedése

A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban.

Óriási dugók alakultak ki a budapesti belvárosban a szeptember 1-i iskolakezdés napján. A hatalmas káosz kialakulásában nagy szerepe lehetett annak, hogy a Nagykörúton mindenféle koncepció nélkül festették fel a bicikliutakat, majd egy részüket le az elmúlt napokban. A budapesti közlekedési káosszal kapcsolatban megkerestük a főpolgármestert is.

Bedugult Budapest az iskolakezdésre. Komoly torlódásokat okoztak a főváros reggeli és délelőtti közlekedésében az autósok elől elzárt sávok. Csak lépésben lehetett haladni a Nagykörúton a Petőfi híd és az Oktogon között, emellett az Üllői út a Népliget és a Kálvin tér közötti szakasza is járhatatlanná vált.

A dugó miatt sokan csak késve értek be az iskolába vagy a munkahelyükre. Karácsony Gergelyék az iskolakezdés reggelére sem szüntették meg teljesen az autós közlekedést akadályozó kerékpársávokat. Fontos tudni, hogy a nyáron a főpolgármester úgy vezette be a biciklis szakaszokat, hogy azt előtte nem bocsátotta semmilyen társadalmi vitára. 

Hírdetés

Semmilyen egyeztetés nem volt a biciklisávokról – KÉP: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A HírTV tudósításában elhangzott, hogy a Blaha Lujza tér egy kiemelten fontos kereszteződése a Nagykörútnak, itt keddtől egészen a Petőfi hídig lehet használni mind a négy sávot. A szélső két sávot a Karácsony Gergely vezette főváros még áprilisban engedte át a kerékpárosoknak. 

Teljesen beállt a belváros – Kép: HIRLING BÁLINT – ORIGO

Az aszfaltra felkerültek az ezt jelző piktogramok is, amelyek a kint maradt jelzőtáblákkal együtt egyaránt zavaróak lehetnek. A tudósító hozzátette, hogy a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad a régi rend, a szélső sávokat csak a kerékpárosok használhatják.

Kovács András


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »