Totális bukás volt Hadházy Ákos szokásos tévéfoglalása is

Totális bukás volt Hadházy Ákos szokásos tévéfoglalása is

Hadházy Ákos és szokásos játszótársai az MTVA-t akarták ismét elfoglalni. Nem lőjük le a poént, ha most előre elmondjuk, hogy most sem sikerült, mert az eseményről tudósító újságírók nem képeztek elég átütő erőt. Tüntetők, forradalmárok, színészpalánták meg nem voltak jelen a rendezvényen. Pedig Hadházy, mint keserűen elpanaszolta, nagylelkűen előre is hozta a saját buliját, hogy a győztes roham után még átérjenek a másik forradalomra, de az SZFE progresszív hevülete most elszív minden életerőt az összes többi zsebforradalomtól. Az ellenzéki boszorkánykonyha kellékei közül ezúttal sem hiányzott a rémhírkeltés: az újabb konteó szerint a rendőrség nem engedte be a demonstrálókat a Kunigunda útjára, aztán kiderült, ebből csak annyi volt igaz, hogy a rendőrség a kötelességének eleget téve biztosította a forgalmat annak érdekében, hogy ha például valamelyik forradalmár rosszul lett volna az izgalomtól, akkor el tudják látni a mentők.

Ákosék (nem az az Ákos) rendezvénye végén, amelybe majd jól belebukik a Fidesz, totális aránytévesztésként  Galkó Balázs felolvasta Illyés Gyula „Egy mondat a zsarnokságról” című versét. Miután ezt már nem lehetett alulmúlni, abba is hagyták, majd kezdetét vette az autós blokád, amit Hadházyék a járványhelyzetre tekintettel hirdettek meg.

Hadházy, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs – akiről mindenki tudja, hogy kicsoda – parlamenti képviselők a Kunigunda utcában, az MTVA székháza elé szerveztek aktuális tüntetésüket. Autós felvonulásnak nevezték el, de a program hagyományos tüntetésként kezdődött. Csákányi Eszter olvasta fel a Magyar Rádió 1956. október 30-i beköszöntőjét, amit amúgy Örkény István írt meg annak idején. Ez volt nyilván a legtakarékosabb megoldás, és így a szöveg minőségére sem lehetett panasz.

Ezután Szepesházi Péter volt bíró Varga Zs. András, a Kúria következő elnökének megválasztásával kapcsolatban fejtette ki alaposan, hogy ő nem őt nevezte volna ki. Azt elfelejtette kifejteni, hogy nem ő az Országgyűlés. Szél Bernadett is beszélt, sok okosat mondott, többek között felszólította a jelenlévőket, hogy támogassák az osztódással szaporodó Indexet és Telexet.

Az utolsó szónok, a poén Hadházy Ákos volt, aki rendkívül frappáns történelmi párhuzamként a Magyar Rádió székházának 1956. október 23-i ostromát vetette be a helyzet drámaiságának érzékeltetésére.

1956-ban nem volt koronavírus, nem volt járványveszély, de akik odamentek, azok vállaltak mégis egészségügyi kockázatot, hiszen az ólomgolyó legalább olyan egészségügyi kockázat, mint a koronavírus

Hírdetés

– fogalmazott a frenetikus humoráról ismert képviselő, majd a „forradalomtól” távolmaradó ellenzéki pártoknak fejezte ki sértődöttségét, amiért azok nem jöttek el, mert megorroltak rá. Ha valaki nem emlékezne rá, Hadházy csúnyákat mondott egy jobbikosra, amit mostanában a liberálisoknál nem szabad.

Aztán szokás szerint végigfutott egy álhír a nemlétező, betiltott, eltiport ellenzéki médián, hogy a rendőrség nem engedi be a tüntetőket a tüntetésre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezért a következő közleményt jelentette meg:

A rendőrök fokozatosan és az előzetes egyeztetésnek megfelelően engedték be a Kunigunda útjára meghirdetett gyűlésre érkezőket. Több hírportálon jelent meg olyan információ, miszerint a rendőrök nem engedik be az autókat az autós tüntetésre a közmédia utcájába, illetve, hogy a rendőrök sorra terelték el az autósokat, több irányból sem tudták megközelíteni a székházat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hiteles tájékoztatás érdekében közli, hogy a rendőrség minden esetben biztosítja a véleménynyilvánításhoz fűződő alapjogot, és a tudomásul vett gyűlés helyszínére minden oda érkezőt az előzetes egyeztetésnek megfelelően beenged. A gyűlés helyszínére érkezőket – amikor az adott érkezési útvonal már megtelt –, és ott a parkolás nem volt lehetséges – a helyszínen lévő rendőrök átirányították egy a szervező által megjelölt másik útvonalra.

Ez állampolgárul azt jelenti, hogy a rendőrség megakadályozta egy torlódás kialakulását, hogy például a mentő bemehessen a tüntetés – blokád, rendezvény, felvonulás, székházfoglalás, stb. – területére, ha valaki az izgalomtól rosszul lesz.

Forrás: www,pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »