Törzsi harcos ölte meg a brazil kormány őslakos-szakértőjét

Törzsi harcos ölte meg a brazil kormány őslakos-szakértőjét

Meggyilkolta a brazil kormány etnikai szakértőjét egy őserdei törzs. Rendőrségi közlések szerint a tisztségviselőt, az eldugott amazonasi törzsek ismert szakértőjét nyíllal lőtték mellbe, amikor az megpróbálta megközelíteni a lakhelyüket.

Az 56 éves Rieli Franciscato a kormány Funai nevű, őslakosok ügyeivel foglalkozó hivatalánál dolgozott, és rezervátumokat szervezett korábban háborítatlanul élő törzsek megvédésére.

Hírdetés

Franciscato szerdán váratlanul találkozott egy ismeretlen törzzsel egy, a Rondonia nyugat-brazíliai államban található rezervátumban, és az egyik őslakos nyíllal mellbe lőtte.

Az 1980-as években alapított Kanindé etno-környezetvédelmi jogvédő szervezet, amelynek a kormánytisztviselő a munkatársa volt, elmondta, hogy az őslakos törzsek nem tudják megkülönböztetni a külvilágból érkezők közül a barátokat az ellenségtől.

Az etnikai szakértő halála egy olyan időszakban történt, amikor az őslakosokat növekvő veszély fenyegeti az illegális földfoglalók, favágók és aránybányászok rohama miatt.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »