Törvénytelenül zárták ki azt a képviselőt, aki önálló és jóarcú pártot akart a KDNP-ből

Törvénytelenül zárták ki azt a képviselőt, aki önálló és jóarcú pártot akart a KDNP-ből

A bíróság indokolása szerint semmi olyat nem tett Szalma Botond, ami ellentétes lett volna a párt alapszabályával, így kizárása törvénytelen volt és visszaállította a politikus párttagságát – olvasható a FONASBA sajtóközleményében.

Nem mai a történet, de a választásokhoz közeledve mégis aktuális.

Az Alfahír is nyomon követte a KDNP budapesti választmányi elnökének fegyelmi ügyét, aki 2014 őszén független jelöltként indult a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében az önkormányzati választáson.

Hírdetés

A néhai Rubovszky György pártügyész kezdeményezte is a kizárását, arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, „súlyosan megzavaró magatartást” tanúsított.

„Nem biztos, hogy hibát követ el a IV. kerületi és a fővárosi elnök, ha a KDNP-t meg szeretné erősíteni a városrészben ahol él”

reagált még akkor Rubovszky György támadására, hangsúlyozva: sohasem látta, sem budapesti, sem kerületi elnökként a Fidesz és a KDNP közti pártszövetségi megállapodást.

„Nem érzem magam hibásnak (…) abban, ha erős, önálló és jóarcú pártot szeretnék építeni, ami keresztény is és demokrata is” – fogalmazott, hozzátéve: tudja, hogy a demokráciafelfogása eltérő Rubovszky Györgyétől, aki – mint felidézte – azt nyilatkozta: a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség felett. Ha ez a párt hivatalos álláspontja, akkor „rúgják ki ebből a pártból”.

A bíróság megállapítása szerint törvénytelen volt a Szalmával szembeni eljárás, az viszont Semjén Zsolt minden Orbán Viktorra vetett szerelmes pillantásából látszik, a jelenlegi tagok nem akarnak erős, önálló és jóarcú párot a KDNP-ből.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »