Történelmet írt a katolikus tornászlány a dohai világbajnokságon

Történelmet írt a katolikus tornászlány a dohai világbajnokságon

Minden idők legeredményesebb vb-tornásza lett az amerikai Simone Biles, aki a dohai világbajnokságon november 3-án, talajon megnyerte karrierje tizennegyedik aranyérmét, mellyel a sportágában minden korábbi rekordott megdöntött.

A tornásznő hányatott életében a hit volt az egyik megtartó erő – erről írt például 2016-ban megjelent önéletrajzában is (Courage to Soar). Simone Biles Ohióban született, édesanyja alkohol- és drogproblémákkal küzdött. Amikor hároméves lett, nagyszülei testvérével együtt Texasba vitték, ahol később hivatalosan is örökbe fogadták őket.

Biles mostanra nagyszüleit szólítja „mamának és papának”, ők pedig a „lányuknak”, és minden vasárnap elmegy velük a templomba. Nagyszülei meghatározóak voltak számára, és a kezdetektől fogva támogatták pályáján.

Hírdetés

Simone hatéves korában kezdte el a gimnasztikát, miután nagyszülei észrevették kivételes sporttehetségét, és azóta töretlenül gyakorolja. A Washington Postnak adott nyilatkozatukban a nagyszülők úgy fogalmaztak: „Simone mindig szeretett a bútorokon ugrálni, olyannyira, hogy Nellie egy idő után belefáradt abba, hogy folyton veszekedjen a kislánnyal, hogy a kanapé és a székek nem játszótér”.

A tornászlányról és nem hétköznapi életéről korábbi írásunkban ITT  olvashat.

Forrás és fotó: MTI, Nemzeti Sport

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »