Törölték a Soros-ösztöndíjas Orbánt az oxfordi egyetem dicsőségfaláról

Törölték a Soros-ösztöndíjas Orbánt az oxfordi egyetem dicsőségfaláról

A magyar miniszterelnököt törölték a híres oxfordi diákok listájáról. A kormányfő 1989-től Soros-ösztöndíjjal egy évig tanult a világhírű egyetemen. Az intézet sajtósa elismerte, hogy direkt törölték Orbánt.

Orbán Viktor miniszterelnökről nem sokan tudják, de a 80-as évek végén egy évig tanult az ELTE Jogi Karának elvégzése után a híres Oxfordi Egyetemen, a Pem­broke College-ban.

Hírdetés

Soros-pénzből folytatott tanulmányait azonban 1990-ben felfüggesztette, hogy hazatérjen az országgyűlési választásokra. Bejutott a parlamentbe, ahol azóta is tevékenykedik. Az adat szerepel a hivatalos önéletrajzában, és bárki megnézhet­te az oxfordi egyetem honlapján is. Orbán neve szerepelt a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listáján. Méghozzá rendkívül előkelő körben, Naruhito japán koronaherceg és Michael Palin, a legendás Monty Python tagja között. Egészen mostanáig.

A Bors munkatársai felfedezték, hogy Orbán eltűnt a listáról, amelyen rajta van még Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus is. Nem beszélve politikusok egész soráról. Hogy ennek politikai vagy technikai oka lehet, az nem derül ki a honlapról, ezért megkeresték az egyetemet, hogy választ kapjanak a kérdésre. Levelükre szinte azonnal reagált is az iskola egyik sajtómunkatársa.

Azt írta: rendszeresen felülvizsgálják a listát, és nemrég döntöttek a kurtítása mellett, amikor új honlapra költözött az intézmény. Hogy pontosan miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni, azt nem tudni, hiszen miközben új hírességek helyet kaptak, addig Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, elsősorban olyanokét, akik már régen elhunytak, mint például Dudley Moore színész.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »