Törököt fogott az izraeli haditengerészet különleges kommandója a Haifai öbölben

Törököt fogott az izraeli haditengerészet különleges kommandója a Haifai öbölben

Egy 45 éves török férfi a dél-törökországi Mersin kikötőjében föllopakodott a panamai zászló alatt futó Canberra nevű olasz konténerszállító-hajóra, ám amikor észrevette, hogy Izraelbe tartanak, elkezdett gyújtogatni, túszokat ejteni a fedélzeten. A kapitány által leadott vészjelekre az izraeli 13-as tengeri kommandó rendőrségi közreműködéssel elfoglalta a hajót, majd letartóztatta a fegyvertelen, ellenállást nem tanúsító török potyautast. Izraelben a biztonságiak egyelőre azt feltételezik, hogy a török eleve a zsidó állam területére kívánt behatolni – írja a Válláh!Hádásot hírportál.

A történet még tegnap hajnalban kezdődött, amikor az izraeli partok felé közeledő Canberra nevű teherhajó segítségkérő vészjelzéseket adott le. A hajó kapitány közölte, hogy egy vagy több személy elkezdett törni-zúzni, gyújtogatni a fedélzeten. Az izraeli haditengerészet 13-as kommandója (amelynek tagjai Mavi Marmara nevű török segélyszállító-hajón 2010 májusában kilenc embert meggyilkoltak – H. J.) a vészjelzések vétele után harci helikopterek és rendőri erők közreműködésével már a reggeli órákban bekerítette a Haifa város kikötője előtt lehorgonyzott hajót. A vészjelzést leadó kapitány azt is jelentette, hogy a hajóra még Törökországban fellopakodott személyek (később kiderült, hogy mindössze egyről van szó – H. J.) törnek-zúznak, gyújtogatnak, és túszul ejtették a hajó személyzetének néhány tagját.

Hírdetés

A zsidók persze azonnal arra gondoltak, hogy fegyveres csoport kíván izraeli területre behatolni. Így aztán az izraeli haditengerészet fentebb említett különleges tengeri kommandója és a rendőrség egységei körülvették a Haifai-öbölben lehorgonyzott hajót, melléje simultak, majd a fedélzetre felhatolva letartóztatták az ellenállást egyáltalán nem tanúsító, fegyvertelen, török állampolgárságú, 45 éves Özbas Sidki nevű férfit.

Kihallgatása során a török elmondta, hogy a dél-törökországi Mersin kikötővárosban lopakodott föl a panamai zászló alatt futó, az olasz MSC hajózási társaság tulajdonát képező teherhajóra. A jelek szerint a potyautas azt hitte, hogy a hajó Nyugat-Európába tart, ám amikor rájött, hogy az izraeli Haifa kikötőjébe kíván befutni, elkezdett randalírozni, gyújtogatni. Ennek ellenére az izraeliek még mindig úgy vélik, hogy a török eleve Izraelbe kívánt behatolni. Ha az izraeli rendőrség ezt mégsem tudja bizonyítani, akkor a török férfit hazatoloncolják Törökországba.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »