Török: Vonának végre sikerült elmagyaráznia

Török: Vonának végre sikerült elmagyaráznia

Török Gábor szerint a Jobbik van a legnehezebb helyzetben a népszavazási kampányban, mert egyrészt a nemzetiek egyetértenek vele, hisz ők előbb vezették fel, mint a Fidesz, másrészt ugyanaz az álláspontjuk.

A politológus szerint Vona Gábor hétfői felszólalásában sikerült először igazán elmagyaráznia, hogy mi is a radikális párt álláspontja, „hogy ez kockázatos vállalkozás, hogy a »ne kockáztassunk« figyelmeztetését tolmácsolja”, hiszen a népszavazás nélkül is ellehetett volna jutni idáig. Amennyiben viszont eredménytelen lesz a referendum, azzal Brüsszel kezébe kerül egy adu. Török úgy látja, Vona azért mondta azt, hogy ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor lemondásra szólítja föl Orbán Viktort. Török Gábor szerint ez az, ami október 2-át tudja előre tematizálni, ez az a hang, amelyről az ellenzéknek beszélnie kell. Továbbá a Jobbik a saját témáját, a korrupciót is szóba hozta, és megpróbálta a kettőt összeilleszteni – jegyezte meg a szakértő.

A politológus azzal nem ért egyet, hogy a kvótareferendummal már a 2018-as választás is eldőlhet, hisz másfél év alatt akármi megtörténhet. Az alapvető kérdés, hogy a Fidesz tudja-e még emelni a tétet a migrációban. Az ellenzéknek elsősorban az a lehetősége maradt, hogy a protesthangulatot lovagolja meg úgy, hogy elsősorban a Fidesz támadására koncentrál.

A Lapzárta ismétlése 16.05-től tekinthető meg a Hír TV műsorán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »