Török Panka kijutott az októberi világbajnokságra (Karate)

Török Panka kijutott  az októberi világbajnokságra (Karate)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest sportolói szeptember 17-én és 18-án Magyarország legszínvonalasabb és legnépesebb nemzetközi karateviadalán vettek részt, amelyet a fővárosi Vasas Jégcentrumban rendeztek. Az idei Budapest Open versenyre 36 országból több mint 2100 nevezés érkezett.

A Vass Hunor irányította háromszéki együttes a megmérettetésre tizenöt kiváló karatésát nevezte, akik a kétnapos eseményt öt éremmel zárták. A két arany-, egy ezüst- és két bronzérem a kitartó küzdelem eredménye egy olyan versenyen, amelyen egy kategóriában több mint negyven sportoló tette próbára magát.

Sala Bíborka (U12, -36 kg) először vett részt ilyen rangos versenyen, és a bemutatkozás remekül sikerült, hiszen aranyérmet szerzett. A sorozatban öt mérkőzést nyerő tehetséges sportoló legyőzte az osztrák, a szlovák, két bolgár és a döntőben a görög ellenfelét. Fejér Milán (U12, -40 kg) szintén kiváló teljesítményt nyújtott, a döntőbe jutásig két szlovák és egy lengyel riválist utasított maga mögé, majd a fináléban csapattársa, a budapesti Kürk Zétény ellen küzdött az aranyéremért, ahol a háromszéki versenyző bizonyult jobbnak.

Hírdetés

Halmágyi Chanel (kadét, -47 kg) egy drámai meccssorozaton volt túl, hiszen két selejtezőt is az utolsó másodpercekben fordított a maga javára. Szlovák, dán és cseh ellenfelét is legyőzte, majd az elődöntőben a görög karatés felett diadalmaskodott, azonban a fináléban alulmaradt olasz riválisával szemben, így ezüst­éremmel zárt. Péter-Csiki Csanád (U14, -45 kg) lengyel, olasz és magyar vetélytársát felülmúlva menetelt az elődöntőbe, ahol egy lett versenyző megállította, viszont a bronzmérkőzésen nyert a görög sportoló ellen.

Török Panka (kadét, -54 kg) a lengyel, a lett, a cseh és a holland ellenfelénél is jobbnak bizonyult, majd a sepsiszentgyörgyi karatés döntőbe jutását megakadályozta a szlovák versenyző, azonban a vigaszágon magabiztosan legyőzte dán riválisát, így begyűjtötte a bronzérmet. Az eredménynek köszönhetően indulási jogot szerzett a korosztályos WKF karate-világbajnokságra, amelyet október 23. és 27. között a törökországi Konya városában rendeznek.

„Nem volt az idei célkeresztben a világbajnoki részvétel, mivel volt olyan kvalifikációs versenyünk,  amelyre nem utaztunk el. Ennek ellenére óriási öröm, hogy Török Panka indulási jogot szerzett. Természetesen folytatjuk a felkészülést, és igyekszünk októberre időzíteni a csúcsformát. Összességében elmondhatom, az idei Budapest Open csapatunk számára minden idők legeredményesebbje volt” – nyilatkozta Vass Hunor. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »