Török harci terepjárókat kap a honvédség

Török harci terepjárókat kap a honvédség

A négykerék meghajtású, 14 tonna saját tömegű, városban és a legkeményebb terepen egyaránt bevethető monstrumnak többféle verziója van, akár légvédelmi rendszerrel is felvértezhető.

Magyarország török Ejder Yalcin 4×4 típusú páncélozott harci járműveket vásárol – futott végig ismét a hír a török médián a hétvégén. A cikkekből az nem derül ki, hogy mikor, mennyiért és hány járművet venne a kormány, de az írások arra rámutatnak: a beszerzéssel Magyarország lenne az első uniós, és a hatodik Törökországon kívüli állam, amely bevásárol a Nurol Makina által gyártott többcélú páncélozott terepjáróból – írta a Népszava.

Hírdetés

A négykerék meghajtású, 14 tonna saját tömegű jármű városban és a legkeményebb terepen egyaránt bevethető, akár határrendészeti járműként is.

A járművet pedig a budaörsi Magyar Honvédelem Napján is bemutatták a nyáron, a szintén Nurol Makina gyártásában készülő Yörük 4×4 terepjáró mellett. Orbán Viktor miniszterelnök szintén többször utalt rá, hogy hadiipari együttműködést igyekszik kialakítani Törökországgal.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »