Török Gábor: Zavar a Fidesz táborában

Török Gábor Fotó: Fülöp Máté

Miközben az objektív jelek alapján nem kellene miért aggódniuk a Fidesz-vezetőknek, a viselkedésük mégis azt üzeni, hogy aggódnak – mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válaszban. A lap által szokásosan készített páros interjúban a kiugrott G. Fodor Gábor helyett ezúttal már Mráz Ágoston Sámuel volt a partnere.

A Fidesz táborán belül tapasztalható zavar jele, hogy politikai üggyé tudott válni a G. Fodor Gáborral készített Magyar Narancs-interjú, amelynek tartalmára a miniszterelnök az évértékelő beszédében is kitért – mondta Török Gábor politikai elemző a Heti Válasznak adott interjúban.

Mint ismert, G. Fodor, aki a Heti Válaszban rendszeres elemző partnere volt Török Gábor elemzőnek, két hete a Magyar Narancsban azt mondta, hogy az 1998-as Fidesz-szlogen, a “polgári Magyarország” csak egy politikai termék volt, és szerinte tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy annak idején tényleg polgári Magyarország jött létre. A jobboldalon megrökönyödést váltott ki a Századvéd-igazgató G. Fodor őszintesége, és többen, például Gulyás Gergely parlamenti alelnök is bírálta az elhangzottakat. G. Fodor ezután közölte, hogy nem vállal több Heti Válasz-interjút, mivel kritikák érték nyilatkozatát, így a jelenlegi számban már Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője elemez Törökkel. A polgári Magyarország kérdésére Balog Zoltán és Orbán Viktor is kitért a pénteki évértékelőn, a kormányfő megnyugtatta híveit, hogy továbbra is abban hisznek.

Hírdetés

Mráz szerint Orbán az évértékelőn erőt akart mutatni, mert az egység megszűnte számára az erő megszűntét jelenti, Török pedig arról beszélt, hogy nem ebből a beszédből derülne ki úgysem a Fidesz esetleges irányváltása, ha arra sor kerül, majd észre fogjuk venni talán az április 12-i tapolcai választást követően.

Az RTL-lel való kiegyezésről Török azt mondta, hogy a Fidesz túl sok frontot nyitott, és ezek szerint úgy ítélték meg, hogy a tévécsatornával való szembenállás, illetve a csatorna kormánykritikus híradója jelenti számukra a legnagyobb veszélyt. A hátraarc azonban mindkét félnek kínos lesz –- mutatott rá az elemző.

Mráz Ágoston Sámuel
Fotó: MTI / Beliczay László

http://hvg.hu/

Kategória:Hírek, Helyzetelemzés, Valóság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »