Török Gábor: Ha nem értik meg, hogy itt megreccsent az ág, akkor 2022-ben le is zuhanhatnak a földre

Török Gábor: Ha nem értik meg, hogy itt megreccsent az ág, akkor 2022-ben le is zuhanhatnak a földre

Török Gábor politológus a tegnapi eredményeket Facebook-posztban elemezve azt írja, hogy bár legtöbben a Budapest-vidék különbséget emelik ki, mondván, hogy a vidék a Fidesz mellett áll, a főváros pedig megcsalta őket, érdemes jobban szemügyre venni az adatokat, főként a megyei jogú városok tekintetében.

A politológus felhívta rá a figyelmet, hogy az ellenzék „nem csupán 10 megyei jogú város polgármesteri posztját nyerte el a 23-ból, de több meglepő helyen – ahol a Fideszé maradt a polgármesteri pozíció – a közgyűlési többséget is (Szolnok 12 kerületéből 9-ben nyert az ellenzék, Nagykanizsán és Szekszárdon 10-ből 6-ban).” 

Hírdetés

Ebből látszik, hogy miközben a kistelepüléseken stabil, ötven százalék feletti a Fidesz eredménye, a nagyvárosokban az ellenzéki összefogás messze a várakozások felett szerepelt. Néhány erős fideszes bázist (Debrecen, Kaposvár, Sopron, Székesfehérvár, Zalaegerszeg) leszámítva a Fidesz ebben a (polgári) világban vagy nagy küzdelemre kényszerült, vagy simán alulmaradt.

„Számukra ez ennek a választásnak a világos üzenete, ha nem értik meg, hogy itt megreccsent az ág, és valamit változtatni kell, akkor 2022-ben le is zuhanhatnak a földre.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »