Török emberrablók ellen emeltek vádat Érden

Érdi lakhelyén támadott meg három török maszkos férfi egy szintén török állampolgárt 2021 decemberében, azzal a szándékkal, hogy akarata ellenére visszakényszerítsék Törökországba – tájékoztatta a Pest Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t. Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint a három török állampolgárságú elkövető közül ketten "apa-fia kapcsolatban állnak", a harmadik pedig korábban az apa cégében dolgozott mint kamionsofőr.

Az ügy hátterében az áll, hogy az apa 2021 februárjáig élettársi kapcsolatban élt egy a vállalkozásában dolgozó nővel, aki a szintén török állampolgárságú későbbi sértettel létesített kapcsolatot, akihez feleségül is ment.

Az új férj nem nézte jó szemmel, hogy a felesége továbbra is a volt élettársa cégében dolgozik, így gyakran veszekedtek. A nő ezt elpanaszolta korábbi élettárásának, aki elhatározta, hogy a sértettet eltávolítja a nő mellől.

Hírdetés

Az apa terve az volt, hogy fia és volt alkalmazottja segítségével, akár akarata ellenére is Törökországba viszi a sértettet, és nem engedi onnan visszatérni Magyarországra.

A három elkövető 2021 decemberében maszkot húzva behatolt a sértett érdi otthonába és földre teperte a férfit. A vádirat szerint az apa paprikasprayt fújt a megtámadott férfi arcába, majd összekötözték a kezeit, és felváltva bántalmazták órákon át. Az apa utasítására a fiú és az alkalmazott átkutatta a házat, és százezer forintot, két mobiltelefont, egy karórát és egy aranyláncot szedtek össze és tettek el.

Ezután beültették a sértettet a gépkocsijukba és közölték vele, hogy kamionnal Törökországba viszik. Budapest belvárosában jártak, amikor a sértett észrevett egy rendőrautót, kiugrott a kocsiból, majd segítséget kért, miközben az elkövetők elhajtottak – áll a közleményben.

Az Érdi Járási Ügyészség személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértésének bűntette és csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »