Török drónokat mutatott be Azerbajdzsán a katonai parádéján

Török drónokat mutatott be Azerbajdzsán a fővárosában, Bakuban csütörtökön az Örményország felett a hegyi-karabahi harcokban aratott győzelem tiszteletére tartott katonai parádén.

Az azeri hadsereg által importált Bayraktar TB2 nevű harci drónok jelentős előnyhöz juttatták Azerbajdzsánt a hegyi-karabahi régióban.

A televízió által közvetített ünnepségen beszédet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki testvérének nevezte Ilham Aliyev azeri államfőt.

Hírdetés

"A mai nap a győzelem és büszkeség napja a török világ számára" – mondta Erdogan a ceremónián, amelyen török katonák is részt vettek. Törökország és Azerbajdzsán továbbra is támogatják egymást – tette hozzá. Erdogan gratulált Azerbajdzsánnak "katonai és diplomáciai sikeréhez", amely "30 év után egyesítette Karabahot az anyaországgal".

A túlnyomó többségében muszlim Azerbajdzsánt és Törökországot szoros történelmi, etnikai, nyelvi és kulturális kötelékek fűzik egymáshoz. Örményország azzal vádolja Törökországot, hogy közvetlenül beavatkozott a konfliktusba, de Ankara tagadja ezt.

Az azeri elnök beszédében azt mondta: Azerbajdzsán 44 nap alatt "megsemmisítette" az örmény hadsereget. Örményország "megadta magát, és kénytelen volt kapitulálni" – fogalmazott. Aliyev "vasökölnek" írta le országa hadseregét, amely – megfogalmazása szerint – "bezúzta az ellenség fejét".

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »