Toroczkai rendet tesz Ásotthalmon

Toroczkai rendet tesz Ásotthalmon

A déli (gúny)határon található Ásotthalom az Európába igyekvő illegális migránsok ostromának frontvonalában van, ezzel is folyamatos harcban áll az új polgármester, de közben a vandalizmus ellen is fellép.

A rendet minden szinten meg kell teremteni. Ennek jó példája Toroczkai László tevékenysége Ásotthalmon.

Ásotthalom új polgármestere a folyamatos építés, újítás mellett egyszerre harcol az ezen a szakaszon egybeeső magyar és ásotthalmi határt ostromló illegális migránsokkal és az értelmetlen vandalizmussal is.

Az alábbi két eset csak az utóbbi néhány nap termése.

Toroczkai így számolt be a bevándorlókkal kapcsolatos legújabb fejleményekről:

„Tegnap lakossági panasz érkezett hozzám arról, hogy az államhatár közelében az illegális határsértők zaklatták az egyik tanyatulajdonost, illetve birtokháborítást követtek el, az embercsempészek pedig egy bizonyos dűlőt használnak egy ideje, a környékbeliek jól ismerik a fehér autót, amelyet használnak. Mivel én is azon a környéken lakom, meg tudtam erősíteni a problémát. Még tegnap egyeztettem – többek között – dr. Zélity László szegedi rendőrkapitánnyal a helyzetről (is), ma reggel pedig már láttuk is az eredményeket. A rendőrség helikoptert is bevet már ezen az ásotthalmi szakaszon, a képet (melyet mellékelt a facebook-on -szerk) a feleségem készítette ma reggel.”

Az eredmény nem is váratott magára sokáig, hiszen a Délmagyar nevű megyei lapban már a határsértők elfogásáról számoltak be:

„Készenlétiek helikopterével a határsértők ellen

Az egyenruhások nyolc felnőttből és egy gyerekből álló csoportra figyeltek fel kedd reggel Röszke külterületén – esélyük sem volt a szír menekülteknek.

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Parancsnokságának munkatársai a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőreivel együttműködve teljesítettek szolgálati feladatokat Csongrád megye déli határszakaszának légterében 2013. január 14-én a reggeli órákban.

Az egyenruhások nem sokkal hét óra után nyolc felnőttből és egy gyerekből álló csoportra figyeltek fel Röszke külterületén. Igazoltatásuk során a szíriai állampolgárok sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre.

Hírdetés

Egy órával később három szír férfi és egy nő került rendőrkézre, akik a Röszke melletti erdőben próbáltak elbújni a magasból figyelő szemek elől. Valamennyi határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indult.”

Azt azért hozzá kell tennünk, hogy elképesztő mennyiségben érkeznek az illegális határsértők, akik igyekeznek a fehér Európába, a határőrök még a legnagyobb erőfeszítések mellett is képtelenek útját állni a teljes áradatnak.

Eközben az ásotthalmi polgármesternek a falun belül is meg kellett kezdenie a harcot az értelmetlen rombolással szemben.

„Szombaton éjjel vandálok összetörték a központi buszváróban lévő padot, a falak tele vannak koszos lábnyomokkal, az „erős” emberek talppal kapcsolták le-föl a villanykapcsolót, a váró külső falán rengeteg cigarettacsikket nyomtak el, sőt még a külső szigetelést is elkezdték lebontani. Komoly gond, hogy nem működik az ott lévő kamera, ezt a technikai mulasztást orvosolni fogom, a jövőben működő kamerákkal megfigyelt terület lesz a buszváró. A rendőrségi feljelentést megtettem rongálás miatt, a rendőrség gőzerővel nyomoz. Remélem meglesznek az elkövetők. A polgárőrséggel is egyeztetek. (Az már csak gusztustalan hab a tortán, hogy ma egy valószínűleg átutazó idegen idős asszony a nagydolgát végezte el a váróterem oldalában, az önkormányzatnak és szegény munkatársunknak kellett föltakarítani az ürüléket).”

Itt sem váratott magára sokáig az eredmény. Toroczkai így számol be erről:

„Ezúton is megköszönöm a rendőrség kiváló munkáját, amelynek eredményeként rendkívül gyorsan, egy napon belül elfogták a központi buszvárónk megrongálóit. Folyamatosan kapcsolatban voltam a mórahalmi őrsparancsnokkal (ahogy más ügyekben a szegedi és megyei rendőri vezetőkkel is). Szeretném leszögezni, hogy nem fogok tétlenül nézni semmilyen rongálást, károkozást sem Ásotthalmon, semmi jóra ne számítson az, aki az ásotthalmiak magán- vagy közvagyonát megkárosítja vagy veszélyezteti. Igyekezni fogok távol tartani minden bűnbandát a településünktől.”

Ez pedig a Rendőrség hivatalos közleménye:

„Két ásotthalmi fiatalt gyanúsít a rendőrség a helyi buszmegálló megrongálásával.

2014. január 13-án tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsén az ásotthalmi önkormányzat arról, hogy ismeretlenek megrongálták a település központjában lévő buszmegálló padjait, valamint összerugdosták a fehérre festett falakat.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrőrs nyomozói másnap előállítottak egy 15 és egy 17 éves ásotthalmi fiút, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését. Azt mondták a rendőröknek, hogy 2014. január 12-én hajnali fél 2 körül távoztak egy helyi kocsmából, majd a buszmegállóban iszogattak tovább. Egyikük alatt eltört a pad. Ezután estek neki a léceknek, amiket szétrúgtak, letörtek, majd kardoztak velük.

A két fiatal ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.”

Úgy tűnik Ásotthalom jó gazdára lelt Toroczkai Lászlóval, hiszen a rengeteg fejlesztés és építő jellegű elképzelés mellett erős kézzel tartja fenn a rendet. Ebben egyébként követi azt a mintát, amelyet a nemzeti radikális vezetésű településeken eddig láthattunk.

Kiváló bizonyíték ez a sok antimagyar liberális hazudozás ellenére, hogy igenis van fantázia a nemzeti radikális vezetésben, és igenis képes a nemzeti oldal hatalomra kerülve beváltani ígéreteit.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »